Podrhtava crno-žuti deo Istanbula: Dogovorili se Željko i Fener, Obradović dobija odrešene ruke!

Autor:

Sport

21.04.2020

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos tome što je dva puta odbijao produžetak saradnje, Željko Obradović navodno je pristao na novi ugovor i prema informacijama turskog "Hurijeta", jednog od najuticajnijih dnevnih novina u Turskoj, usmeni dogovor je već postignut i sve će biti ozvaničeno u narednim danima!

RepublikaFoto: Ap photo
Nikola Kalinić i Željko Obradović!

Istu vest potvrdio je i turski novinar Fersu Jahjabejoglu, koji ima dosta tačnih informacija sa turskog košarkaškog tržišta. 

Željko će sa Fenerom potpisati ugovor na još tri godine, od čega će dve biti garantovane, a treća će biti opcija za obe strane.

Najtrofejniji evropski stručnjak svih vremena je tokom poslednjih sedam godina pretvorio Fenerbahče u jedan od najvećih košarkaških brendova na Starom kontinentu, a 2017. klubu je doneo i titulu šampiona Evrope.

Kako se može čuti, Željko planira da izvrši potpunu rekonstrukciju tima u kojem je ove sezone malo šta funkcionisalo, zbog čega postoji realna opasnost da Fenerbahče ne odigra plej-of Evrolige, iako je pred početak sezone bio među glavnim kandidatima za titulu. 

Obradović planira da zadrži okosnicu tima u kojoj će biti Nando de Kolo, Điđi Datome, Kostas Slukas, Jan Veseli, Melih Mahmutolu, Ahmet Duveriolu i Nikola Kalinić, dok će ostatak ekipe imati odrešene ruke u potrazi za novom sredinom.

Željko Obradović i Melih Mahmutolu

To praktično znači da će voljno imati Žofri Lovernj, Leo Vesterman, Džejms Naneli, Derik Vilijams, Malkolm Tomas, Bobi Dikson...

RepublikaFoto: MN Press
Leo Vesterman i Žofri Lovernj

Takođe, prema ovim informacijama Nikolu Kalinića čeka novi ugovor u Feneru, pošto mu trenutni angažman ističe ovog leta.

Fokus će biti na mladim snagama evropske košarke, ali se o imenima ne ide u detalje...

RepublikaFoto: Euroleague.net
Nikola Kalinić u duelu

Prema informacijama iz Turske, Željko Obradović je prvobitno odbijao da produži ugovor s Fenerom zbog lošeg finanijskog stanja kluba i smanjenja budžeta za košarkašku sekciju, ali je novi predsednik Ali Kodž navodno obećao da će Fener biti konkurentan drugim evropskim velikanima...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading