DONČIĆ BRILJIRAO NA STARTU EVROLIGE!

Autor:

Sport

12.10.2017

20:24 >> 20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovogodišnje izdanje Evrolige počelo je pobedama Real Madrida, CSKA iz Moskve, Makabija i Olimpijakosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nastavlja sa odličnim partijama: Luka Dončić

Real je savladao Anadolu Efes 88:74.

Madriđani su nošeni neverovatnim Lukom Dončićem prelomili meč u svoju korist. Slovenski reprezentativac je upisao 27 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Gustavo Ajon ga je pratio sa 16 poena uz 10 skokova, a Entoni Rendolf je dodao 12 i osam skokova.

Ognjen Kuzmić je odigrao nešto manje od sedam minuta i za to vreme uhvatio tri lopte i postigao dva poena, dok je na drugoj strani Vladimir Štimac za svoj tim upisao sedam poena i pet skokova za 22 minuta na parketu.

U Efesu su skoro sve poene podelila trojica igrača. Erik Mekolum je imao 26, Brajant Danston je imao 17, koliko i Riki Lido.

CSKA je takođe pobedom započeo novu sezonu u Evroligi.  Moskovljani su savladali Armani 93:84.

Kori Higins bio je najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 21 poenom. Serhio Rodrigez je ubacio 20, Nando De Kolo 19, a Vil Klejburn 15 koševa.

U redovima Armanija istakli su se Endru Gaudlok sa 17, srpski internacionalac Vladimir Micov sa 16, Arturas Gudaitis sa 15 i Dairis Bertans sa 14 poena.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Pobedu u gostima zabeležio je Makabi, pošto je savladao Bamberg 71:88.

Pjer Džekson predvodio je pobednike sa 27 poena, devet asistencija i sedam skokova. Odličnu partiju pružio je i Majk Rol, koji je ubacio 16 poena, a dvocifren učinak kod gostiju imali su i Aleks Tajus sa 12 i Artjom Parahuski sa 10 koševa.

Luka Mitrović je zabeležio devet poena i tri skoka za domaći sastav, u čijim redovima je najefikasniji bio Nikos Zisis, koji je postigao 16 koševa. Leon Radošević je upisao 12, a Riki Hikmen 10 poena za Bamberg.

Oslabljeni atinski Olimpijakos je opravdao ulogu favorita u duelu sa španskom Baskonijom, u utakmici prvog kola Evrolige slavivši 75:64

Printezis je sakupio 17 poena, Agravanis je dodao 13, a Papanikolau 10 koševa. Naš Nikola Milutinov je za nešto više od 20 minuta u igri postigao 9 poena i imao 2 skoka.

Kod Baskonije Šengelija 13, Grendžer 12, Vojtman 11, a Uertas 10 poena.

Unikaha je posle drame savladala evropskog šampiona, ekipu Fenerbahčea 68:67.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading