Vesić potvrdio: Evroliga u Beogradu, Evrokup u Novom Sadu? Evo od čega zavisi

Autor:

Sport

30.04.2020

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je da se Beograd kandidovao za organizaciju završnog turnira Evrolige.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

Beograd, pored Atine, Kaunasa i Kelna, jedan od kandidata za završnicu sezone elitnog takmičenja.

Vesić je potvrdio spekulacije, ali nije mogao da ulazi u detalje.

- Tačno je da sam uputio pismo kandidature Evroligi u ime Beograda. O detaljima naše ponude ne mogu da govorim jer je to poslovna tajna. Takmičimo se sa nekoliko evropskih prestonica koje su bogatije od nas. Verujem da ne postoji bolje i sigurnije mesto u Evropi za organizaciju ovakvog takmičenja od Beograda- rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika veruje da će Evroliga "biti najveći sportski događaj u svetu ove godine, ako se izuzme fudbal".

- Ipak, na izbor grada domaćina, uticaće mnogo faktora koji su uslovljeni epidemijom virusa kovid-19. Mi ćemo se boriti i učiniti sve što možemo da Beograd bude izabran- rekao je Vesić.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu razmatra mogućnost da organizuje završnicu Evrolige u periodu od 4. do 26. jula u jednom od evropskih gradova.

Što se tiče drugog po rangu evropskog takmičenja Evrokupa, i to takmičenje, u kojem nastupa Partizan (dok u Evroligi nastupa Crvena zvezda), bi moglo da se održi u Srbiji.

- Kako se završni turnir Evrokupa odigrava u isto vreme sa završnicom Evrolige u dogovoru sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, istakao sam da je Novi Sad zainteresovan da organuzuje ovaj turnir- objasnio je Vesić, koji je dodao da je Bertomeua podsetio na 2018, kada je Beograd sa velikim uspehom organizovao Fajnal-for Evrolige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading