Legendarni Čarls Barkli izabrao najbolje igrače u istoriji NBA lige, Lebronu niska pozicija!

Autor:

Sport

03.05.2020

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza nekadašnjeg najkorisnijeg igrača NBA Čarlsa Barklija je sjajna košarkaška karijera, ali je danas možda čak poznatiji i po svojim stavovima i sklonosti ka sukobljavanju sa drugim igračima i TV licima. Ni njegov izbor najboljih košarkaša u istoriji NBA nije prošao bez kontroverzi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Čarls Barkli

Očekivano, Barkli je na prvo mesto liste najboljih stavio šestostrukog prvaka Majkla Džordana.

- Majkl je broj jedan, na drugom mestu je Oskar Robertson. Zatim bih stavio Bila Rasela, Vilta Čembrlejna i Karima Abdul-Džabara, ne nužno tim redom. Oni su mi prilično izjednačeni. Kobi Brajant je šesti, Lebron Džejms je sedmi, a onda su tu Eldžin Bejlor i Džeri Vest - izjavio je Čarls Barkli.

- Znate, ja zaista volim Lebrona i način na koji on igra, ali mislim da ne bi želeo da ima išta sa ‘Bed Bojs’ Pistonsima sa kraja osamdesetih - dodao je nekada fantastični skakač.

Barkli je u ligi bio od 1984. do 2000. godine, 11 puta je bio Ol-star, a pet puta član idealne petorke lige. Za najkorisnijeg košarkaša NBA izabran je 1993. godine, ali nikada nije osvojio šampionski prsten.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading