Priča nekadašnjeg hrvatskog NBA asa: Kevin Garnet je obožavao mene i Bjelicu, bili smo "blesavi Evropljani"!

Autor:

Sport

03.05.2020

07:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež ispričao je svoje iskustvo sa legendarnim Kevinom Garnetom.

RepublikaFoto: Tanjug
Nemanja Bjelica

Rudež je, isto kao i srpski reprezentativac Nemanja Bejlica, bio saigrač sa Garnetom u Minesota Timbervulvsima.

Tako je Rudež opisao koliko je Garnet, iako u poznim igračkim godinama voleo da radi, ali i da se druži sa saigračima, posebno srpsko-hrvatskim tandemom.

- Iz nekog razloga je mene i Bjelicu zavoleo. Mi smo mu bili blesavi Evropljani. Dva belca, ko zna kako smo izgledali tamo. Obožavao nas je iz nekog razloga, to nisam nikad uspeo da shvatim. Stalno je delio iskustva - rekao je nekadašnji NBA as u podkastu "Inkubator".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Damjan Rudež

Rudež je Garneta opisao kao najživopisnijeg košarkaša kog je upoznao.

- Svaki dan u Minesoti bio je zanimljiv. Zek Lavin, Bjelica i ja smo imali foru da uvek prvi dolazimo na treninge, kao da se pokažemo tamo, da niko ne može da radi više od nas. Dolazili smo u dvoranu između osam i pola devet, a on je već tada uveliko bio znojav u teretani. To je njegovo razmišljanje... Govorio nam je da nikada nećemo doći pre njega u halu, jer želi da svima bude primer - otkrio je 33-godišnji Zagrepčanin.

- U 11 sati bi mrtav znojav radio sa Karl-Entonijem Taunsom. On mu je bio projekat. Imao je 38 godina, sav zamotan je hodao, ali je stizao da u "fulu" odradi trening sa Taunsom i kasnije sa ekipom - istakao je iskusni krilni centar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kevin Garnet

- Izvlači najbolje iz tebe, unese ti se u facu sa toliko pozitivnosti, preneseti ti manijakalnu energiju. Bio je stara škola, tvda... Navodno je pre bio težak sa svoje saigrače, puno je tražio od njih, ali sada u poznoj fazi stalno neke poklone je delio - zaključio je Hrvat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading