Čović: Zvezda se zalaže da se na terenu dobiju pobednici, ali to nije realno!

Autor:

Sport

04.05.2020

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović pesimista je kada je u pitanju mogući nastavak sezone u ABA i Evroligi.

RepublikaFoto: Starsport
Nebojša Čović

Klubovi su dobili dozvolu da od ponedeljka počnu sa treninzima na otvorenom, što su iskoristili košarkaši Partizana, ali ne i Zvezde.

- Dobili smo instrukcije za treninge na otvorenom, što ćemo koristiti za uvođenje u trening. Sezonu smo prekinuli 11. marta, u trenutku kada je tim bio u Madridu i, na sreću, nije odigrao utakmicu sa Realom u čijoj ekipi je bilo petoro zaraženih - rekao je Čović gostujući na TV Hepi.

Gotovo svi stranci, a oni su činili gro tima, nalaze se u SAD, a samo je u Srbiji ostao Majkl Odžo.

- Naši igrači su proveli 28 dana u karantinu, stranci su otišli, samo je Odžo ostao. Nepristojno je i nemoralno pričati o sportu, rezultatu i tabelama, dok umiru ljudi. Vodimo računa o tome gde su igrači i šta rade. U instrukcijima stoji i da igrači na treningu moraju da drže distancu, što je u kolektivnom sportu nemoguće. Ako se virus prenosi aerosolom, možete da zamislite kako pršti kada su u duelu.

Evroliga je nagovestila mogućnost da se preostali deo sezone odigra od 4. do 27. jula.

- Ne znam koliko je to izvodljivo. Od 300 igrača u 18 timova 90 su Amerikanci, virus se ne razvija podjednako u svim zemljama. Pitanje je da li je Amerika trenutno dostigla vrhunac epidemije. Evroliga bi trebalo da donese konačnu odluku do 24. maja. Zvezda se zalaže za to da se na terenu dobiju pobednici, a ostaje pitanje koliko je to realno. Mislim da nije - istakao je Čović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading