"Vremena se promenila, Džordan bi danas davao po 50 poena"

Autor:

Sport

18.05.2020

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejvid Blat, bivši trener Klivlenda i brojnih evropskih klubova, kaže da je košarka mnogo drugačija danas nego što je bila u vreme Majkla Džordana.

RepublikaFoto: youtube.com/ShadyGizzy
Majkl Džordan

Dokumentarna serija "Last Dance" o "njegovom letećem visočanstvu" završena je, a komentara je mnogo.

Blat ju je odgledao i, kako kaže, dotakla ga je.

- Ona je vrlo zanimljiva, pogodna za period u kom živimo. Ako nešto ljude može da izvuče iz očaja, onda je to ova serija. Istina je da me je brutalna iskrenost malo dotakla. Kao trener, navikao sam da svet treninga doživljavam kao nešto zatvoreno i tiho. Sada je odjednom sve otvoreno, a razlika je u tome što je to bilo pre 22 godine - rekao je Blat.

Blat ističe da su današnji igrači mnogo više zaštićeni od strane sudija, nego pre tridesetak godina.

- Džordan bi danas postizao prosečno 50 poena. Kao Vilt Čemberlen. Danas, on bi išao na liniju za slobodna bacanja bar 25 puta po meču i imao bi procenat uspešnosti bar od oko 80 odsto - dodao je on.

Blat je prokomentarisao i poređenje Majkla Džordana i Lebrona Džejmsa.

- Lebron je odrastao u drugačijoj eri od Majklove. Pogledajte šta su činili sa Džordanom, koliko je fizičkog kontakta bilo. Majkl bi danas išao bar 25 na liniju za slobodna bacanja. NBA pravila su se promenila, kada pogledamo statistiku i agresivnost igrača. Drugačije je vreme bilo - zaključio je Blat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading