Legenda Partizana bez dlake na jeziku: Bertomeu je secikesa i džeparoš!

Autor: Kurir, Republika

Sport

26.05.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je ostao bez Evrolige, a bivši igrač crno-belih Goran Grbović osuo je paljbu po prvom čoveku elitnog takmičenja Đordiju Bertomeuu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đordi Bertomeu

- Odluka Bertomeua je protiv košarke i takmičenja koje on sam vodi. Imao je mesec dana nešto da uradi. Nekoliko mehanizama je bilo u njegovim rukama da bi pokazao kako mu je stalo do nastavka takmičenja i ništa od toga što mu je bilo na raspolaganju nije preduzeo. To je jedan običan prevarant, kome Partizan mora da okrene leđa i da se strateški okrene FIBA, koja mu je uputila ozbiljnu ponudu za takmičenje u narednoj sezoni - rekao je Goran Grbović za "Kurir".

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Goran Grbović

Nastavio je oštro.

- Možda u Crvenoj zvezdi sad misle da su na dobitku, ali dugoročno gledano nema sreće dokle god se Bertomeu pita za sve. Ako je prekinuo takmičenje sada šta će biti sledeće sezone? Ko će imati interes da se takmiči u ligi koja ne donosi nikakvu zaradu, posebno u situaciji gde se igra bez navijača. Meni kažu "baš te briga, biće Evrolige u Areni". OK, biće, ali ko će doći u Štark arenu ako može da zakupi fiskulturnu salu u školi 20. oktobar i da tamo igra utakmice. Vidite, Bertomeu nema uopšte ideju za sledeću sezonu. Što se njega tiče bilo bi najbolje da se igraju mečevi na otvorenom - istakao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

RepublikaFoto: Starsport

On podvlači da je Bertomeu ponovo izigrao Partizan.

- Mislim da je krajnje vreme da klubovi odavde zauzmu čvršći stav. Ovaj prostor je stvarao košarku u Evropi. Odavde su ljudi od znanja odlazili u Nemačku, Francusku, Španiju i Italiju i pravili im kompletnu organizaciju, ne samo igrače i šampionske ekipe. Ovaj prostor je zadužio košarku i zato su odavde morali da igraju barem dva tima. Ali, ne! Dođe taj džeparoš i secikesa Bertomeu, pa onda krene sa ucenama. "Možda oće, možda neće, znate sledeće sezone". Pa, dokle? Prošle godine je izvrdao obećanje dato Partizanu. Oni su prešli preko toga, napravili tim, do osmine finala bili prvi u Evrokupu i sad se pojavljuje Bertomeu koji im kaže "žao mi je, džabe ste se trudili". Odmah tužba, da sam na mestu Partizan - zaključio je bivši igrač crno-belih koji je dres Partizana nosio od 1980. do 1988. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading