"I danas igram po instrukcijama trenera Obradovića"

Autor:

Sport

31.05.2020

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Obradović i Endrju Gaudlok su sarađivali u Fenerbahčeu u sezoni 2014/15, a američki košarkaš u intervjuu za "Eurohups" priznaje kakav je uticak na njegovu karijeru imao najtrofejniji evropski trener.

RepublikaFoto: Tanjug
Endrju Gaudlok

- Trener Obradović je jedan od najvećih u istoriji košarke i moj lični favorit. Znanje koje sam stekao radeći sa njim koristim i dalje. Mislim da mi je urezano u mozak. Mogu da kažem da igram po njegovim instrukcijama, iako mi već godinama nije trener - rekao je Gaudlok.

Gaudlok ima 31 godinu, sada je član Venecije, a u karijeri je igrao i za Uniks, Makabi, Olimpiju Milano, Los Anđeles Lejkerse, Hjuston...

Nadimak mu je "mini mamba", po ugledu na Kobija Brajanta.

 - Kobi je bio moj veliki mentor i imao je ogroman uticaj na to kako ja pristupam ovom sportu. On će uvek biti jedan od mojih omiljenih košarkaša i bez sumnje najtalentovaniji igrač sa kojim sam imao priliku da nastupam. Imam mnogo uspomena vezanih za njega - najdraže mi je kada se setim jednog treninga na kojem je povredio desnu šaku, ali je nastavio da igra i da nas „uništava” sa levom rukom. Neverovatno, sve mu je ulazilo, a šutirao je slabijom rukom - izjavio je Gaudlok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading