Bogdanović o laganju Duleta i Žocovoj pretnji: Šutiraj ako si lider ekipe ili idi odavde!

Autor:

Sport

01.06.2020

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije i košarkaš Sakramento Kingsa, održao je još jedan humanitarni lajv na "Fejsbuku". U moru brojnih tema, zanimljive su bile anegdote o radu sa Duškom Vujoševićem i Željkom Obradovićem.Takođe je izneo svoje mišljenje o Igoru Kokoškovu, selektoru našeg nacionalnog tima.

RepublikaFoto: Kss.rs
Bogdan Bogdanović

Člana najbolje postave Mundobasketa 2019. godine pitali su za zanimljivu anegdotu sa Duletom Vujoševićem.

- Imao sam zadatak da pogledam film. Knjigu sam pročitao, potom i jedan film, a onda mi je dao i drugi da pogledam, Lovac na jelene. To je film gde je na kraju ona scena gde snajperom nišani jelena i na kraju treba da odluči da li da puca ili ne, i skloni nišan. Pitao me je šta se dešava na kraju filma, da li lovac ubija jelena ili ne, a ja nisam imao pojma jer nisam gledao - kaže Bogdan Bogdanović i dodaje:

RepublikaFoto: Starsport
Duško Vujošević

- Rekao sam mu "da", nakon čega me je poslao na tribine da trčim uz stepenice. Kada sam se vratio ponovo me je pitao i odgovorio sam sa "ne", na šta me je upitao: 'Je l si gledao film?'. Odgovaram mu: 'Nisam'. A on me pita: 'Pa što lažeš? Aj sada ponovo 20 stepenica - kroz smeh je pričao bivši košarkaš Partizana i dodao kako je mnogo naučio od Vujoševića, što stalno i ističe.

Navijače su zanimale i anegdote sa Željkom Obradovićem. Srbin je imao jednu zanimljivu sa utakmice protiv Barselone.

- Utakmica sa Barsom. Bio sam nešto nervozan, ne ide kako treba, sve ide loše, a mi se borimo za plej-of. Pokušavamo da pobedimo, a Barsa je van plej-ofa. Bio sam ljut posle prvog poluvremena, ne mogu da se setim zbog čega - iskren je nekadašnji igrač Fenerbahčea.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović i Željko Obradović

- Nisam imao nijedan šut na koš. Željko na poluvremenu dolazi besan, pušta klip, tri klipa i pita me 'Je l hoćeš da šutneš? Je l hoćeš da šutneš? Nećeš, a? Dobro'. Uzeo je i nacrtao dva napada za mene da se odigraju na početku drugog poluvremena. Rekao mi je da ako sada ne šutnem, da me vadi i da idem odavde (smeh). Primoravao me je da šutnem. Pobedili smo utakmicu i prišao mi je i rekao: 'Kada si lider mora da preuzmeš takve stvari na sebe - istakao je momak koji je osvojio Evroligu 2017. godine sa turskim velikanom.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović u dresu Fenerbahčea

Bilo je dosta zanimljivih pitanja navijača, kao recimo – šta misli o selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Igoru Kokoškovu?

RepublikaFoto: Starsport
Igor Kokoškov

- Njegovo znanje ne treba da bude upitno. Znate i sami da nas je on dobio u finalu sa Slovencima. Dobili su nas Slovenci, ali je on bio trener. Mislim sve najbolje o njemu, mislim da zastupa prave stvari a to su razvoj mladih, nešto da se ostavi iza nas, da ima prostora i za nove generacije i nove ljude, to je odlika velikih trenera. Mislim da će to uraditi i uspeti. Ima trenerski talenat da prepozna mladog igrača i voli da radi sa mladima, ja sam malo stariji za njega (smeh) - zaključio je Bogdan Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading