"Upozorili su me na rasizam u Srbiji, a tamo sam se osećao bezbednije nego kod kuće!"

Autor:

Sport

06.06.2020

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Saragose Dilan Enis je jedan od brojnih poznatih sportista koji je podelio svoj stav o aktuelnoj temi rasizma u SAD.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs
Dilan Enis

Bivši košarkaš Zvezde posle svega što se dešava tamo poslednjih godina, danas je siguran da mu je Evropa bezbednije mesto za život iako je, po odlasku iz SAD, upozoren da se "pazi Srbije i Evrope".

Evo šta danas, tri godine posle, kaže Dilan, koji inače ima i srpski pasoš.

- Kada sam počeo profesionalnu karijeru u Evropi, pre nego što sam ušao u avion, ljudi koji nikad nisu putovali van Severne Amerike rekli su mi "pazi se tamo". Koliko samo malo znaju, osećam se bezbednije u Evropi poslednjih godina, nego kod kuće... - napisao je Enis na Tviteru.

Aludirao je Enis ovde na upozorenja koje je dobijao kada je pristao da zaigra u Srbiji, međutim posle sjajnog vremena i na privatnom i na profesionalnom planu, Kanađanin je svima zapušio usta. Još tada je konstatovao da je Amerika opasnije mesto za život i od Srbije i bilo kog drugog mesta u Evropi.

Enis je u Evropi od 2017. godine kada ga je Mega "otkrila", usledila je selidba u Zvezdu, a avanturu po starom Kontinentu Kanađanin je nastavio po Španiji. Prvo ga je angažovala Saragosa, potom Andora, igrao je i za Monako, a do prekida sezone opet u Saragosi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading