(VIDEO) Na današnji dan košarka je ostala bez svog "Mocarta"!

Autor:

Sport

07.06.2020

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre 27 godina tragično je nastradao jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, Dražen Petrović.

RepublikaFoto: youtube.com/NBA
Dražen Petrović

"Košarkaški Mocart" imao je samo 29 godina kada je poginuo u udesu u Nemačkoj, po povratku iz poljskog Vorclava, gde je dva dana ranije odigrao poslednju utakmicu za Hrvatsku protiv selekcije Slovenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Petrović je odlučio da se kući u Šibenik vrati kolima umesto avionom kao ostatak ekipe, a u "golfu" kojim je upravljala njegova devojka, nemačka manekenka Klara Šalanci bila je i turska košarkašica Hilal Edebal.

Automobil je udario u kamion koji se preprečio preko autoputa, a Petrović, koji je bio na mestu suvozača je od siline udara poginuo na licu mesta. Sahranjen je 11. juna na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Petrović je tokom karijere igrao za Šibenku, Cibonu, Real Madrid, Portland, Nju Džersi Netse, a nosio je i dres reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske.

Bio je šampion Evrope sa Cibonom (1985, 1986) i prvak Jugoslavije 1985. godine. Na Olimpijskim igrama je sa Jugoslavijom 1984. osvojio bronzu, četiri godine kasnije srebro, kao i na OI 1992. sa Hrvatskom, nakon poraza u finalu protiv američkog "drim tima". Na Evropskim prvenstvima je osvojio bronzu 1987. i zlato dve godine kasnije, a na prvenstvima sveta bronzu 1986. i zlato 1990. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading