Zvezda predstavila novog trenera: Saša Obradović se ne plaši izazova

Autor:

Sport

10.06.2020

09:50 >> 09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski trener Saša Obradović i zvanično je postao novi trener KK Crvena zvezda.

RepublikaFoto: Tanjug
Saša Obradović

Novinarima se najpre obratio prvi čovek Crvene zvezde - Nebojša Čović.

 - Stiže legenda i odličan trener. Potpisali smo ugovor na dve plus jednu sezonu. Moramo da radimo zajedno i preskočimo iskušenja. Kada sam govorio o tri kategorije trenera, Saša je spadao u onu koja je želele, ali nije mogla. Konačno radimo zajedno. Pred nama su važni dani. Idemo dalje da pravimo tim - rekao je Čović. 

Obradović je sa crveno-belima potpisao ugovor na "2+1" sezonu. Sjajni stručnjak ne krije oduševljenje što je konačno dobio priliku da vodi voljeni klub.

RepublikaFoto: Tanjug

 - Hvala Čoviću što mi je ukazao poverenje i čast. Sebe smatram delom istorije Zvezde. Mislim da sam tokom ovih godina zaslužio da budem trener. Ne plašim se, spreman sam i fizički i psihički da iznesem valika očekivanja. Hvala i agentu Mišku Ražnatoviću koji je mnogo uradio da budem trener Zvezde. Svestan sam odgovornosti i jakih očekivanja - rekao je u svom prvom obraćanju Saša.

Obradović je istakao da će Zvezda igrati modernu košarku na obe strane terena i da se sada okreće građenju tima za izazove koji ih očekuju.

 - Moramo da napravimo dobar tim za težak raspored. Imam obećanje da će klub to podržati. Svi je cilj da napravimo jak tim i da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način - kaže trener crveno-belih.

Obradović je prošle sezone sa velikim uspehom predvodio ekipu Monaka. Spekulisalo se da je sam platio otkup kako bi došao u Zvezdu, međutim, sada je to demantovao.

 - Nije bio otkup nego dogovor sa ljudima iz Monaka. Oni su mi dali podršku, shvatili šta je dobro za mene. Odluka nije bila laka da ih napustim jer su mi mnogo značili kao ljudi.

RepublikaFoto: Tanjug

Obradović je bio upitan o povratku povremenog reprezentativca Srbije, Nikole Kalinića, ali i o tome da li već u planu ima neke igrače za sastav naredne sezone.

 - Sve su to spekulacije. Prvo treba da sagledam sliku, ko je tu, ko je pod ugovorom, ko mi odgovara. Nemam problem, vec 15 godina sam u različitim zemljama. Volim što sam se vratio ovde, uloge treba da se znaju, neće svako da bude siguran, ali imamo jedan cilj, a to je da predstavimo Zvezdu u najboljem svetlu - rekao je Obradović.

I pored insistiranja novinara, Obradović nije otkrio da li je već počeo da razmišlja koga bi doveo u tim za narednu godinu.

 - Mislim da je rano da pričamo o tome. Ja očekujem da ćemo imati najbolji mogući tim koji ce predstavljati Zvezdu u najboljem svetlu.

RepublikaFoto: Tanjug

Osvrnuo se Obradović i na to kako će izgledati njegova ekipa.

 - Mislim da će Zvezda igrati jednu agresvinu, modernu košarku na obe strane terena. Nisam samo odbranbeni trener, moderna košarka zahteva da se igra na oba kraja terena. Glavni cilj je da napravimo što kompetetivniju ekipu za težak raspored koji nose Evroliga, ABA liga i srpska liga. Imamo uverenja i obećanja da će klub to podržati, svima je u interesu da predstavljamo ovaj klub i Srbiju na najbolji mogući način - jasan je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading