Obradović o pojačanjima, evroligaškim ambicijama i glavnom cilju Crvene zvezde pod njegovom palicom!

Autor:

Sport

11.06.2020

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović govorio je o potencijalnim pojačanjima za narednu sezonu.

RepublikaFoto: Starsport
Saša Obradović

Gostujući u emisiji "U obruču" na TV Arenasport Obradović je poručio da neće biti prevelikih promena u timu.

Nije želeo da otkriva imena koja bi mogla da dođu na Mali Kalemegdan, ali ni o mogućim odlascima igrača kao što su Lorenzo Braun, Bili Beron i Kevin Panter.

- Imam garancije da će tim biti kompetativan na evroligaškom nivou. Ipak, nije važno samo to, već i da odgovorimo fizički na sve izazove. Neophodno je spremiti ekipu na najbolji način- rekao je Obradović.

- Još sam u fazi da dobro sagledam situaciju, igrače koji mogu da odgovore na evroligaške standarde. Tu smo i da vidimo budžet i koliko možemo da napadnemo poznate igrače. Imam nekoliko imena, ali neću da otkrivam- uz osmeh je dodao legendarni srpski košarkaš.

Da li će biti velikih promena?

- Totalni "ribilding" nije putanja. Dosta igrača ima kvalitet da bude deo ovog tima, uključujući neke na koje možemo da računamo. Videćemo u razgovorima, da prepoznamo da li je neko spreman da neke uloge. Dužnost mi je da saslušam svačija očekivanja i donesem odluke. Još je rano govoriti.

Obradović je postavio jasan cilj.

- Najvažnije je da se osvoji trofej šampiona ABA lige i ponovo izbori plasman u Evroligu- naglasio je.

Još jednom se osvrnuo na to kako je otišao iz Monaka.

- Nije bila laka odluka, u Monaku sam sa predsednikom imao prijateljske odnose. Malo mi je "otkup" zvučao kao da bežim, a nije tako. Umesto otkup označio bih kao dogovor...Volim što sam u Zvezdi, moglo je i ranije da se desi. Pomoglo što imam korene da dođem ovde. Ako gledamo profesionalnu stranu došlo je vreme da se vratim na glavnu scenu, u Evroligu. Bio sam dosta u Evrokupu, izabran i za najboljeg trenera takmičenja- zaključio je Obradović, koji je čak u tri navrata nosio dres Zvezde tokom igračke karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading