Obradović prelomio: Ovi igrači su sigurni u Zvezdi!

Autor: Maxbetsport/Republika

Sport

19.06.2020

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Crvenoj zvezdi bi moglo da dođe do velikih promena, navijači ne treba da budu iznenađeni ako se redovi bitno izmene

RepublikaFoto: KK Crvena zvezda
Igrači Zvezde treniraju na Malom Kalemegdanu

Novi strateg tima sa Malog Kalemegdana Saša Obradović je već skenirao zatečene igrače. Sigurni za sledeću sezonu su njih petorica. Reč je o kapitenu Branku Laziću, Ognjenu Dobriću, Dejanu Davidovcu, Marku Jagodiću-Kuridži i Ognjenu Kuzmiću. 

Iako Branko Lazić u minuloj sezoni nije bio posebno zapažen, on je neko ko, kako treneri imaju običaj da kažu, “drži svlačionicu”. Uz to se kao dobar defanzivac uklapa u profil igrača potrebnim Saši Obradoviću.

Za Ognjena Dobrića bi, kao i za Borišu Simanića (ako ostane), ova sezona mogla da bude “biti ili ne biti”. Popularni “Šegi” je nekako nedorečen, najavljuje igračku eksploziju koja nikako da se dogodi. Nema konstantu dobrih igara, ali odlikuje se ogromnom energijom koju unosi na parket. Igrači takve energije su potrebni svakom treneru.

Polivalentnost je zaštitini znak Dejana Davidovca. On je neko ko, s manje ili više uspeha, može da pokriva pozicije od jedan do četiri. Šteta što se Davidovac nije još profilisao kao igrač na jednoj od tih pozicija, ali koji trener ne voli igrača koji može da mu igra na više pozicija? Nema takvog. Ni Saša nije izuzetak.

RepublikaFoto: Starsport

Zvezda u ovom trenutku nema dve snažne četvorke. Tu je samo Marko Jagodić-Kuridža. Može telom u odbrani da izdrži i “teške centre”. Takav je neophodan timu.

Zvezdin “div” i u sledećoj sezoni biće Ognjen Kuzmić. Veliki problem i sebi i klubu naneo je prošlog leta, kada je bio vinovnik saobraćajne nesreće iz koje je izašao s teškim povredama. Zbog toga nije pokazao onoliko koliko se očekivalo. Ipak, Obradović ima poverenja u njega. Uostalom, Kuzmić ima meku ruku, može i da se izvuče i poentira s poludistance…

Ostaje da se vidi koji igrači će da stignu na Mali Kalenegdan, da li će da ostane Beron, ali se očekuje da će crveno-beli u sledećoj sezoni da imaju snažan tim. Najveći posao u letnjem prelaznom roku biće dovođenje igrača na poziciji organizatora igre i centra. Na njima bi trebalo da se nađu stranci. To su, uostalom, dve najvažnije pozicije u timu. Tu ne bi smelo da bude greške.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading