Mornar angažovao tri najbolja advokata u Evropi - proradio je inat, osvojićemo ABA!

Autor:

Sport

20.06.2020

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Mornara Đorđije Pavićević je odlučio da tuži ABA ligu i Evroligu, a onda je rešio da najavi i transfer bombu.

RepublikaFoto: Starsport
Đorđije Pavićević

- Biće još dva pojačanja... Proradio je inat u nama, pa ćemo naredne sezone svima pokazati da možemo da budemo prvi. A, ja ono što obećam uvek ispunim- rekao je Pavićević za Dnevne novine.

On je obavio dva formalna razgovora sa predstavnicima Evrokupa koji su pokušali da spuste loptu. Čini se da su i Evropljani shvatili da su pogešili i ukapirali koliko je Mornar moćan i sportski čist.

- Rekli su nam da smo mi prvi na listi čekanja ako neko od klubova odustane. Postoji neka varijanta, jer dva kluba su na spisku i Lige šampiona i Evrokupa, pa ostaje da se vidi šta će tu biti- rekao je Pavićević.

- Sa tim nisam zadovoljan. To je trebalo da čeka Cedevita Olimpija, a ne Mornar. Zahtevao sam od Evrokupa da nam pošalje sve o sistemu po kojem su odredili ko će da igra. Pokušali su da nam objasne da su gledali tabelu, ali kada smo im približili format u ABA ligi, kao da su uvideli grešku.

Koliko god da je Evrokup shvatio grešku, Pavićević od tužbe sigurno neće da odustane. Napravljeni su prvi koraci i to ogromni.

- Angažovali smo tri najbolja advokata u Evropi, možda i u svetu, kada je reč o ovakvim stvarima - Izraelca, Amerikanca i Francuza. Imena ćemo objaviti kada pokrenemo tužbu. Od ABA lige ćemo zahtevati svu dokumentaciju i komunikaciju sa Evroligom, sve hronološki, da bi uvideli ko je odgovoran za ovu celu situaciju u kojoj smo se našli- jasan je sagovornik "Dnevnih novina".

RepublikaFoto: Starsport

Pavićević je ove sezone bio član Predsedništva ABA lige, a u saopštenju od utorka jasno je poručio da će se u predsedničkom mandatu zalagati za sređivanje pravila u ABA ligi.

- Ako neko ranije ne pokrene ova pitanja, kada budem predsednik zalagaću se da se svi detalji regulišu jasnim pravilima. Bodovanje, tabela, plasman u evropska takmičenja, šta se dešava u trenutku prekida, kako se ovo ne bi ponovilo. Svi prethodni predsednici su doprineli da se u ABA ligi ovo dešava. To će možda biti i jedan od zahteva Mornara pred narednu sezonu, kako više ne bi bilo lobiranja- izričit je Pavićević.

Mornar je oba puta savladao Cedevitu Olimpiju prethodne sezone, bio je u prednosti, držao četvrto mesto, ali je tim iz Ljubljane dobio prednost.

- Da nismo na terenu obezbedili mjesto u Evrokupu ne bi se ni prijavljivali. Cedevita Olimpija je neuspeh na terenu nadomestila ovakvim plasmanom. Smišljeno su glasali da se sezona ne nastavi, a kasnije je stiglo ovo. Ali dobro, na njihov obraz. Pokazali su svoje pravo lice u ovoj situaciji. Da je bilo obrnuto, Mornar sigurno ne bi igrao, već bi čekao neku specijalnu pozivnicu- iskren je Pavićević, koji može doći u situaciju da njegov Mornar sledeće sezone ne igra evropska takmičenja jer teško da postoji mogućnost da se Barani prijave za FIBA Ligu šampiona.

- FIBA je već napravila raspored kvalifikacija za Ligu šampiona, bilo bi sada neozbiljno sa naše strane da ih 'pritisnemo' da igramo. Ponavljam po ko zna koji put, da nismo izborili mesto u Evrokupu ne bismo čekali, već bismo se prijavili za takmičenja pod okriljem FIBA- poentirao je Đorđije Pavićević.

Da li će se otvoriti mesto za Evrokup ili će celi slučaj otići na sud? To ćemo tek da vidimo. Ali ono što već sada znamo je da će Mornar sa okosnicom tima koji je zadržao i sa dve "bombe" napasti sam vrh ABA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading