Durant: Jokić će veoma, veoma dugo biti sila!

Autor:

Sport

05.11.2017

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih košarkaša Golden Stejta Kevin Durant imao je samo reči hvale za igrača Denvera Nikolu Jokića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jokić u duelu sa Durantom

Golden Stejt je na ovom meču slavio sa 102:87, a Durant je imao šta da poruči srpskom košarkašu.

- Jokić je totalno drugačiji. A još je mlad. Treba ga pustiti da se razvija, da raste. Ali, njegov osećaj za igru, iako je tako mlad. To ga odvaja od drugih. Način na koji on dodaje loptu, na koji povede kontranapad, na koji šutira trojke ili sa polu-distance... Sada je sve na njemu, da svakodnevnim radom, napornim radom, vodi svoju ekipu iz pobede u pobedu. I, na taj rad mora da se navikne svaki mladi igrač, naročito talenat kao što je on. U jednom trenutku i Nikola će shvatiti da će on veoma, veoma dugo - biti sila - rekao je Durant.

Trener Golden Stejta je takođe bio oduševljen srpskim košarkašem.

- Definitivno je upravo on jedan od mojih najomiljenijih košarkaša u NBA ligi. Kad god nemam obaveza, kad sam u prilici da gledam druge utakmice, obavezno uključim prenos Denvera baš zbog njega", istakao je Ker i nastavio:

- Oduvek sam voleo da gledam košarkaše koji kao da su potez ispred ostalih na terenu, a Jokić je jedan od takvih. Podseća me i na Arvidasa Sabonisa. Denver sve igra preko njega, i oko njega. Nikola vam je kao središte točka oko kog se sve okreće, a njemu se pridodaju svi ti momci koji utrčavaju ili šutiraju. Zato je Denver toliko i dinamičan.

Jokić je posle meča čestitao Golden Stejtu na pobedi.

- Umeli smo da igramo baš dobro protiv njih, ali ovoga puta nismo imali šanse. Rezervisti su nam igrali baš dobro, oni čekaju svoju šansu, sada su je u drugoj deonici baš iskoristili, ali je Golden Stejt početkom drugog poluvremena napravio nenadoknadivu razliku. A šta "ratnike" čini toliko dobrim? Četiri Ol-star igrača - rekao je Jokić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading