Đorđević opet digao glas: Fiba veštački menja hijerarhiju!

Autor:

Sport

08.11.2017

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Aleksandar Đorđević je već objavio spisak od 24 imena na koja računa, ali je već sada jasno da devetorica evroligaša neće moći da se odazovu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sale ima velikih problema oko sastavljanja tima

- Fiba je veštački promenila hijerarhiju rezultata u nacionalnim selekcijama. Mogu da iskoristim trojicu ili četvoricu igrača koji su igrali na Evrobasketu i da iskoristim čak 15 igrača koji nikada nisu bili s nama u timu. Oni ne igraju ni Evroligu, ni NBA - kaže Đorđević.

Srbija će prvo ugostiti Austriju 24. novembra, onda i Gruziju tri dana kasnije.

- Austrija nam dolazi u goste sa istim timom i trenerom s kojim uvek igraju. Sada Austrija ima više šansi da pobedi Srbiju, a niko neće reći kako ćemo igrati sa trećim timom. Gledajući iz naše perspektive, to nije prirodno. Ni za mene, ni za okolinu, ni za sponzore... Moramo da imamo jednaku priliku da se borimo za rezultat - rekao je selektor Srbije.

Đorđević je ponovo ukazao na sve posledice koje velike promene donose.

- Već postoji takmičenje među klubovima, a onda izmišljaju novo. Previše je mečeva, previše takmičenja, gleda se samo kvalitet igre, a to je jedina stvar koja zanima medije, navijače i sponzore - zaključio je Sale nacionale.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading