ABA ODRALA PARTIZAN ZA MUTINE UVREDE I BAKLJE 12.200E

Autor:

Sport

09.11.2017

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez milosti za divljanje na košarkaškim utakmicama! Kako Srpski telegraf saznaje, ABA liga je drakonski kaznila aktere srpskog večitog derbija u 7. kolu regionalnog takmičenja, s tim da je Partizan prošao daleko gore od Crvene zvezde jer je bio organizator meča u kojem je poražen (100:84). Crno-bele će ceh koštati ukupno 12.200 evra, a najveći krivci za to su trener Miroslav Nikolić i "Grobari", koji su trenera crveno-belih Dušana Alimpijevića pogodili upaljačem u glavu.

RepublikaFoto: Starsport
Skupa zabava: Bakljada u "Pioniru"

TEŠKE REČI

Naime, Mutine izjave posle meča, kada je negodovao zašto derbi nije odigran dan ranije, u nedelju umesto u ponedeljak, i zapitanost da ne zna ko vodi ABA ligu, njen direktor Žarko Čabarkapa ili prvi čovek Zvezde Nebojša Čović, koštaće klub 4.000 evra. Prema tumačenju, to je narušilo ugled takmičenja i nanelo štetu sponzorima. Isti iznos crno-beli moraju da plate i zbog nesportskog ponašanja svojih navijača, odnosno bacanja tvrdih predmeta na teren, dok paljenje baklji košta 2.000 evra. Takođe, 2.000 evra moraće da plati Partizan zbog vređanja ostalih učesnika utakmice. Najlakši prekršaj su dve tehničke greške Mihajla Andrića i Aleksandra Aranitovića, koje koštaju po 100 evra.

RepublikaFoto: Starsport
Miroslav Nikolić

ZVEZDA SE PROVUKLA

Za razliku od ljutog rivala, Zvezda kao gost nema breme navijača niti trenerskih izjava posle pobede. Tako će klub s Malog Kalemegdana morati da plati "samo" 2.400 evra. Glavnica je vređanje učesnika utakmice, koje odnosi 2.000 evra, a tu su i dve tehničke greške. Međutim, jednu tešku 300 evra je dobila klupa crveno-belih nakon što je trener Dušan Alimpijević tražio faul nad Jovanovićem, dok je "običnu" zaradio Matijas Lesor.

CEH VEČITIH

Partizan

4.000 - Mutine izjave na račun Čabarkape i Čovića

4.000 - Nesportsko ponašanje navijača, ubacivanje tvrdih predmeta na teren

2.000 - Paljenje baklje na tribinama

2.000 - Vređanje učesnika utakmice

200 - dve tehničke greške igrača

Crvena zvezda

2.000 - Vređanje učesnika utakmice

300 - tehnička greška na klupi posle protesta trenera Alimpijevića

100 - tehnička greška igrača

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading