MUTA NIKOLIĆ OBJASNIO KOMŠIJAMA: Mi Srbi, za razliku od vas Hrvata, imamo drskosti!

Autor: Večernji.hr

Sport

09.11.2017

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Partizana Miroslav Nikolić objasnio je za medije u Zagrebu zašto Srbi imaju drskosti, a Hrvati ne.

RepublikaFoto: http://kkpartizan.rs
Nikolić je ispričao zanimljive stvari iz svog života

Miroslav Nikolić je i pomoćni trener selektora Srbije Aleksandra Đorđevića, a hrvatski mediji su ga predstavili kao majstora za štimung. On je objasnio zašto mu je Bogdan Bogdanović tokom EP slao poljupce.

- Bogdan se vezao uz mene pa me čak zvao i da idem s njim u NBA da mu budem lični trener, ali nisam se video u tome. Ja sam mu neke stvari pričao i on se u to uverio, bio sam mu podrška kada mu nije išlo, pa mi šalje poljupce - rekao je trener Partizana i objasnio u čemu je tajna njegove povezanosti sa igračima.

- Napravim od sebe i budalu, ako treba, da bi bila bolja atmosfera, a neki koji se smatraju velikim trenerima to ne žele da rade pa se čude kada igrač za njih neće da ukliza.

On je potom objasnio zašto su pojedini srpski igrači "uklizavali" za svog trenera, a hrvatski nisu.

- Većinu uspešnih srpskih trenera poslu je naučio profesor Aleksandar Nikolić. On im je govorio i o važnosti discipline u timu. Kada igrači poštuju onaj sto za kojim jedu, tako će poštovati i akcije, takva će biti i disciplina na terenu. Kada završe sa ručkom, kapiten tima ustane i kaže selektoru da su završili. Trener im potom kaže plan rada za posle podne ili sutra. Hrvati to nemaju, jedan ne dolazi na doručak, drugi daje neke izjave o svom statusu u timu... Na takvim stvara pada homogenost. Eto, ja sam upravo otvorio školu košarke u Dinamiku i kada sam video da je nestašica plejmejkera, doveo sam desetoricu iz raznih krajeva Srbije. Plaćamo im stan, školarinu, a dvojica od njih sigurno će postati vrhunski plejmejkeri. Za plejmejkera je potrebna i doza drskosti, Srbi je imaju, a moguće je da je vi Hrvati nemate - rekao je trener Partizana za Večernji list.

On je izneo jednu anegdotu iz vremena kada je trenirao BFC iz Beočina.

- Kada sam bio trener Beočina, trebala mi je brza lova da dovedem Milenka Topića, da mi ga neko ne uzme. Kako je naša uprava bila spora, prodao sam svoj Golf da bih Topiću dao kaparu - rekao je popularni Muta.

Nikolić je u karijeri osvojio tri titule nacionalnog prvaka, jednu sa Partizanom i dve sa ekipom Budućnosti.

- Kao trener se nisam nadograđivao, nisam učio jezike i to mi je jako smetalo u karijeri - priznao je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading