ALIMPIJEVIĆ: Uz podršku navijača, čuda su moguća

Autor:

Sport

14.11.2017

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde mts u sredu u 19 časova dočekuju još jednog evropskog giganta – moskovski CSKA. Crveno-beli će u Beogradskoj areni imati pred sobom izuzetno težak zadatak jer im u goste dolazi jedan od glavnih kandidata za evropski tron.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Alimpijević

Pred utakmicu sa "armejcima", na konferenciji za medije govorio je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

- Očekuje nas prva u nizu utakmica pred izuzetno težak raspored po kom u kratkom vremenskom intervalu igramo protiv CSKA i Olimpijakosa. Ekipa CSKA ima izuzetno moćan roster, gde ne možete naći nijednu slabu kariku. Imaju 12 fenomenalnih igrača i predstavljaju ekipu, po mom mišljenju, koja uz Fenerbahče i Olimpijakos ima ambicije za fajnal-for. Mnogi ih već sa pravom vide tamo - rekao je u superlativima Alimpijević o narednom rivalu, pa se osvrnuo na svoju ekipu.

- Mi smo uspeli da dođemo do određene svežine nakon brojnih putovanja. Protiv FMP smo odmorili neke nosioce i konačno su nam svi igrači na raspolaganju. Vrlo značajna stvar je to što smo imali nekoliko dana za trening, a sigurno najznačajnije je da se oporavimo - istakao je Alimpijević.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dušan Alimpijević

- Na utakmicama kao što je ova nije teško motivisati igrače. Igrate protiv ekipe koja spada u četiri najbolje u Evropi. Sigurno neće nedostajati motiva da se uporedimo sa najboljima. Kao što sam i rekao u najavi već nekoliko puta, da je na papiru sve određeno, ne bi se dogodile utakmice kakve su bile protiv Barselone i Makabija. 

Uz molbu da navijači dođu u što većem broju, mislim da su čuda moguća, a nama niko ne može zabraniti da čuda sanjamo.

RepublikaFoto: kkcrvenazvezda.rs
Košarkaši Crvene zvezde

Trener crveno-belih je potom upitan kako se ekipa nosi sa umorom.

- Utakmice poput ove u Evroligi drže najveći mogući takmičarski nivo. Koliki god da je napor, predstavlja veliki plus za svakog individualca koji stiče veliku školu u najvećoj i najskupljoj školi kakva je Evroliga. Mislim da je nemoguće uhvatiti šablon jer raspored varira iz nedelje u nedelju.

Usledilo je pitanje o igrama mladih igrača...

- Ključna stvar je poverenje u igrače. Oni su tu jer smo mi verovali i verujemo da im je to mesto. Za sve nas je ovo nešto novo, a nekima je potpuno sve novo. Ne postoji igrač u timu, pa i ovi koji su bili prošle godine tu, koji se ne susreće sa novim stvarima. Kada je reč o mlađim igračima, konstantno im se ukazuje na greške. One su sastavni deo odrastanja i sazrevanja. Mislim da je Zvezda pokazala ove godine kao klub veliko strpljenje i razumevanje za to, a vreme će pokazati da li oni to zaslužuju ili ne - istakao je trener crveno-belih.

RepublikaFoto: Starsport
KK Crvena zvezda

Naredno pitanje bilo je usmereno na posete utakmicama Crvene zvezde.
- Prošli put su neke stvari koje sam govorio na konferenciji izvučene pogrešno iz konteksta. Mislim da je naš pristup da se ništa menja. Izuzetno poštujem svakog ko dolazi na naše utakmice. Naravno da nam znači podrška, donosi nam neverovatnu energiju i snagu. Ključna je naša igra, ali podrška nam mnogo znači. Videli ste protiv Makabija i Barselone kako nam podrška znači i koliko igramo hrabrije uz njih.

Nama je podrška potrebna da bismo došli na nivo koji je bio po završetku prethodnog ciklusa. Mislim da ima razumnih ljudi koji to u potpunosti razumeju. Mislim da većina razume to na početku sezone, a jasno je da rezultati znatno utiču na posetu i uvek će - zaključio je Alimpijević.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading