OGLASIO SE I JOVICA ANTONIĆ: Košarkaši Zvezde će igrati za Srbiju protiv Gruzije

Autor: b92.net, Republika

Sport

21.11.2017

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnik selektora košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandra Đorđevića, Jovica Antonić, izjavio je igrači Crvene zvezde priključiti nacionalnom timu za meč sa Gruzijom.

 

RepublikaFoto: Starsport
Antonić i Mačvan

Košarkaši Srbije okupili su se u utorak u Beogradu uoči utakmica protiv Austrije i Gruzije na startu kvalifikacija za SP u Kini 2019. godine.

Pomoćnik selektora Jovica Antonić dočekao je u beogradskom hotelu "Kraun plaza" 13 košarkaša, a u toku dana priključiće se i Marko Todorović iz Bilbaa.

Na spisku selektora Aleksandra Đorđevića, koji večeras dolazi u Srbiju, našla su se još devetorica košarkaša iz Evrolige, ali su oni dobili zabranu klubova. Među njima su i košarkaši Zvezde.

- Danas dolazi svih 14 igrača sa spiska, Dejan Todorović je u međuvremenu sleteo, pa čekamo samo njega da nam se priključi. Ulazimo potpuno normalno u program, večeras imamo trening. U naredna dva dana ćemo znati koje ćemo i da li ćemo imati igrače koji igraju Evroligu, ali mi, svakako, radimo i ponašamo se tako kao da je ovo tim koji će igrati prvu i drugu utakmicu - rekao je Antonić.

Na okupljanje nije bilo košarkaša Crvene zvezde - Nemanje Dangubića, Nikole Jovanovića i Branka Lazića.

- Razgovarali smo sa ljudima iz Crvene zvezde i verujem da ćemo napraviti jedan dobar i korektan dogovor. Kako bismo pre svega ispoštovali i klub, igrače i reprezentaciju. Neće moći da nam pomognu protiv Austrije, što ne bi bilo ni fer, ni korektno, ni sportski prema bilo kome... Očekivati da igrač u četvrtak igra Evroligu, pa da ga u petak dovlačimo da igra protiv Austrije... Naravno, ne potcenjujući Austriju, ali hoćemo da sagledamo probleme svih, a da u fokusu svakako budu igrači. Sve u svemu, igrače iz Zvezde koji nam budu trebali, koje budemo tražili - mislim da ćemo ih i dobiti. Često sam u komunikaciji sa Nebojšom Čovićem i moram da kažem da nikakvog otpora, niti njega niti bilo koga iz kluba, nije bilo. Sve radimo dogovorom, razumemo probleme jedni drugih, a oni u potpunosti podržavaju potrebe reprezentacije - zaključio je Antonić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading