Rađa objasnio zemljacima zbog čega su SRBI TOLIKO JAČI OD NJIH U KOŠARCI

Autor:

Sport

21.11.2017

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad spojite Hrvate i košarku jednostavno u jednačinu mora da se ubaci i Srbija. Uoči novog ciklusa kvalifikacija za Svetsko prvenstvo "Večernji list" je započeo analizu sa legendarnim Dinom Rađom, a neizbežno pitanje odnosilo se na našu selekciju. Odnosno, kako to da su Srbi toliko uspešniji, kad obe selekcije potiču iz iste, jugoslovenske, škole košarke.

Rađa (desno) svestan je da Srbija ima bolji sistem u košarci

Jedan od najboljih košarkaša u istoriji hrvatske košarke, Splićanin Dino Rađa, ponudio je vrlo konkretan i nedvosmislen odgovor.

- Kod njih su njihove legende poput Ivkovića, Obradovića, Maljkovića, a sada i Saše Đorđevića, nastavile da rade po uzoru na tu školu, dok je kod nas košarku svojevremeno preuzeo sudija koji je od toga napravio svoj biznis! - izjavio je Rađa.

Kod njih se drži do toga šta njihove legende kažu, a kada je moja generacija kod nas pokušala nešto da napravi, mi smo sklonjeni. Zašto je generacija ‘92. sklonjena? Zar je taj vladajući sistem bio toliko umrežen? - pita se Rađa, a onda je ''poentirao'' poređenjem sa ''sletanjem na Mesec''.

- Ne želim govoriti o Danku Radiću, nije cilj udarati po nekome ko je onemoćao, nego treba gledati šta činiti dalje jer nam se sistem urušio do temelja. A mi smo sada u situaciji kao da smo sleteli na Mesec i sada se moramo snalaziti i graditi ispočetka - zaključio je Rađa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading