Raduljica: Zdrav kineski vazduh, zen i budizam

Autor:

Sport

21.11.2017

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Raduljica je podne stigao na okupljanje "Orlova" i nije bilo teško primetiti da je smršao. Recept su kako kaže, "zdrav kineski vazduh, zen i budizam".

RepublikaFoto: instagram.com/mraduljica
Miroslav Raduljica

Raduljica je sada jedan od iskusnijih igrača u rotaciji Aleksandra Đorđevića koja je usled novih pravila kvalifikovanja za Mundobasket umnogome podmlađena.

Centar Đangsu Dragonsa pamti još jednu sličnu situaciju, pred OI u Riju.

- Hladno je napolju. Prve kvalifikacije, imali smo one za Olimpijadu, bilo vrlo slično nešto samo je bilo dosta toplije, ali smo se dosta dobro snašli po hladnoći, valjda greju u Pioniru. Da se podsetimo malo.. mladosti - kaže Raduljica. 

Na pitanje kako mu izgleda to što i košarka ritmom odigravanja utakmica počinje da liči na fudbal Raduljica kaže,

- Još da počnu da nas plaćaju kao da igramo fudbal i biće dobro, onda ćemo da se snađemo jako dobro. Šalim se, ne bi trebalo da bude problema, svi znate kakva je ovo grupa ljudi. Eto tu ima nas i povratnika i onih koji su tu već neko vreme u ovom sistemu i ciklusu tako da nema tu preterane filozofije. Mi pomažemo ovima mlađima koji su tu i svi se brzo uklope u ovakvu grupu ljudi. I štab dobro radi selekciju, neće sigurno zvati nekoga ko se neće uklopiti, tako da biće sve ok - kaže Raduljica. 

 
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Miroslav Raduljica

Evrobasket je propustio, a u međuvremenu je poprilično izgubio na kilaži. Kaže da verovatno manje nije imao još od kadetskih dana zbog čega očekuje da igra dobro. 

- Bilo je jako teško gledati ono iz 17. vremenske zone. Svi znaju šta nama znači igranje za reprezentaciju. Uželeo se jesam, možda nisam imao nikad manje kila, možda čak i od kadeta recimo tako da bi trebalo da budem u dobroj formi - kaže centar Đangsu Dragonsa i otkriva u šali i recept za trenutnu kilažu, "Zdrav kineski vazduh, zen, budizam". 

Raduljica dodaje da je svaka kuhinja lošija od naše ali da kineska nije loša. Biće brži na terenu 

- U štabu svakako ima onih koji brinu više o tome od nas. Verujem da imaju dosta igrača na "ić", a Gruziju znamo, znamo te igrače jer smo igrali sa njima i letos onu pripremnu utakmicu, tako da je to manje-više poznato. Svi znamo kakva je ovo ekipa, nema opuštanja, nema "e lako ćemo s ovima". Austrija, ok niko nikad nije čuo da su oni igrali košarku ali mi nemamo taj luksuz da bilo koga potcenimo - jasan je Raduljica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading