ON JE NAJBOLJI KADA JE NAJPOTREBNIJE: Neverovatan učinak Irvinga u završnici mečeva.

Autor: I. V.

Sport

23.11.2017

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niz od 16 pobeda prekinut je porazm od Majamija, a za taj fantastičan niz najzaslužnji je fenomenalni plejmejker Kajri Irving.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kajri igra fantastično ove sezone i predvodi Seltikse kao pol poziciji

Igrač koji je ovog leta stigao iz Klivlenda najzaslužniji je što je njegova ekipa trenutno vodeća na Istoku i ima najbolji skor u celoj ligi. Uprkos povredi Gordona Hajvorda u prvoj utakmici sezone Seltiksi igraju fantastično.

Pored Irvinga, ruki Tatum igra neočekivano dobro, Braun napravio ogroman korak napred u karijeri, a Al Horford drži konstantu pod košem i na njega se uvek može osloniti.

Irvingu se brojke nisu previše promenile u odnosu na prošlu sezonu. Štaviše, prosek poena mu je u padu, trenutno je na 22,5 poena u odnosu na 25,2 u prošloj regularnoj sezoni. Asistencije su mu u padu za 0,6 po utakmici, skokovi za 0,1, krade pola lopte više, a šutira identičnih 47 posto kao i prošle sezone.

Dakle, nema prevelike opšte razlike, ali ona se najviše manifestuje u 'clutch' momentima (odlučujući momenti utakmice) kada je Irvinga nemoguće zaustaviti. Brojke su brutalne, Irving je ove sezone u 38 'clutch' minuta u samoj završnici kada su se lomile utakmice postigao 65 poena uz 24 od 39 šut i 13 od 16 iza linije za slobodna bacanja. Impresivno, ali ostale su brojke još bolje. U tih 38 minuta Irving je podijelio 10 asistencija i to bez ijedne izgubljene lopte što je možda i najimpresivniji podatak od svega. Plus-minus rejting u tom periodu igre mu je +40, a uzorak je samo šest 'clutch' utakmica što je također vanserijski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading