BOGDANOVIĆ POKORIO "RATNIKE"!

Autor:

Sport

28.11.2017

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogdan Bogdanović postigao je odlučujuće poene u pobedi Sakramento Kingsa nad Golden Stejt Voriorsima - 110:106.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje: Bogdan Bogdanović

Srpski košarkaš precizan za dva poena bio je na 12,6 sekundi do kraja meča, kada je poentirao preko najboljeg defanzivca lige, Drejmonda Grina.

Rezultat je tada bio 108:106, a šampion lige imao je napad za pobedu. Klej Tompson je promašio za tri poena, a potom je Bogdanović bio i na defanzivnom skoku.

Bivši igrač Partizana i Fenera uhvatio je loptu, a zatim je bio i fauliran, posle čega je pogodio oba slobodna bacanja, 110:106. To je bio i konačan rezultat i Bogdanović je sa ova dva poteza bio najzaslužniji za trijumf Kingsa. 



Bogdanović je na kraju meč završio sa 12 poena (4/7 iz igre), tri asistencija i dva skoka, a ono što je najvažniji, možda po prvi put igrao je u završnici meča, pošto to prethodno nije bila praksa.

Trener Jeger mu je sada dao šansu da igra u poslednjih pet minuta utakmice, što je naš košarkaš apsolutno iskoristio. Najefikasniji kod Kingsa bio je Vili Koli Stajn koji je ubacio 19 poena uz osam skokova. 



Dvocifren učinak imali su još Džordž Hil sa 16, Garet Templ i Frejn Mejson III sa po 14 poena, dok je Zek Rendolf dodao 11 uz šest skokova. 

Golden Stejt bio je oslabljen u ovom meču, pošto je trener Stiv Ker odlučio da Stef Kari i Kevin Durent ne igraju zbog blažih povreda. 



U poraženom sastavu Tompson je postigao 21 poena, a promašio je poslednja četiri šuta nakon trojke na tri minuta pre kraja, dok je Patrik Mekau ubacio 16 uz sedam asistencija. 

Grin je postigao 14 uz osam proigravanja i četiri skoka, 11 je dodao Andre Igudala, a deset Šon Livingston.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading