Psihijatrija, noževi i pljačka! Bivša NBA zvezda potpuno prolupala

Autor: I. V.

Sport

29.11.2017

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što nije uspeo da se vratiti u NBA počeo je da pravi probleme na svakom koraku.

Foto: instagram.com/ben_gordon8
Ben Gordon

Bivša NBA zvezda Ben Gordon nastavio je sa životnim padom i ponovno je upao u probleme sa zakonom. Uhapšen je ovog vikenda u Los Anđelesu zbog pljačke, ali to je samo posljednji u nizu incidenata koje je izazvao.

Gordon je bio treći pik drafta 2004. godine kada su ga birali Čikago Bulse u kojima je igrao jako dobro tokom pet sezone provedenih tamo i izborio drugo mesto po procentu ubačenih trojki u istoriji franšize. Bio je sjajan trojkaš, jedan od najboljih ikada, a najbolja sezona po procentu bila mu je na 45 posto 2008./2009. godine uz prosek od 20,7 ubačenih poena.

Nakon Bulsa otišao je u Detroit u kojem je proveo tri sezone, zatim je usledila epizoda u Šarlotu gde je odigrao poslednju pravu sezonu 2015. godine. Nakon toga krenuo je pad u njegovom životu koji će vrlo verovatno rezultirati zatvorom.

ESPN javlja da je Gordon uhapšen zbog pljačke upravitelja kompleksa apartmana gde je bivši NBA igrač iznajmljivao prostor. Gordon ga je navodno udario, pa potegao nož na njega uzevši mu novac za koji je smatrao da je njegov sigurnosni zalog. Proveo je vikend u zatvoru, a pušten je uz 50 hiljada dolara jemstva.

Ove godine krenuo je njegov pad, početkom leta je uhapšen jer je uključio vatrogasni alarm u svom apartmanu, u septembru je hospitalizovan na psihijatriju zbog svađe s radnicom u velnes centru u Nju Jorku. Ona ga je pronašla zaključanog u toaletu nakon čega su ušli u raspravu, a Gordon je tada postao agresivan i počeo je da razbija stvari oko sebe.

Pre desetak dana uhapšen je takođe u Nju Jorku zbog vožnje sa lažnom vozačkom dozvolom. Neverovatna serija incidenata je iza njega i očito je kako bivša NBA zvezda ima ozbiljnih psihičkih problema. Početkom godine angažovali su ga Teksas Legendsi iz razvojne lige, planirao je veliki povratak u NBA ligu, no nije uspeo.

Prošle godine igrao je za reprezentaciju Velike Britanije u kvalifikacijama za Evrobasket bez obzira što je početkom 2000-tih igrao za američku reprezentaciju. Poseduje dvojno državljanstvo, britansko i američko, a rođen je u Londonu. Roditelji su mu Jamajčani, a kad je bio dete preselili su se u Nju Jork gde je Ben odrastao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading