DUŠAN ALIMPIJEVIĆ - NOVI ZVEZDIN VOĐA: POSLE KRALJA PAŠĆE JOŠ VELIKANA

Sport

04.12.2017

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pet vezanih poraza u Evroligi, Crvena zvezda je pokazala da joj je ipak mesto u eliti. Izabranici trenera Dušana Alimpijevića (31) zablistali su tamo gde je najteže - srušili su moćni Real usred Madrida (87:83).

RepublikaFoto: Starsport
Alimpijević ređa pobede sa Zvezdom

Crveno-beli su tako posle 44 godine slavili nad "kraljevima" u prestonici Španije. Junak meča bio je Pero Antić, koji je postigao odlučujuću trojku, ali veliki deo zasluga ide i na konto mladog trenera. U razgovoru za Srpski telegraf Dušan je istakao da "delije" mogu da očekuju još velikih pobeda ove sezone jer je očigledno da crveno-beli iz dana u dan napreduju.

Kako se osećate kao trener koji je za kratko vreme uspeo da skine skalp i Barsi i Realu?

- Lep je osećaj kada se pobede takvi velikani, ipak, ništa tim trijumfima nismo osvojili. Nema euforije, nastavljamo koncentrisano jer samo tako možemo u budućnosti da nastavimo da ostvarujemo velike pobede!

Šta je bilo ključno u pobedi protiv Reala?

- Pokazali smo kvalitet, vidi se da momci naporno rade i da se taj rad isplaćuje. U Madridu smo imali 10 igrača koji su imali izuzetno bitan učinak, kako u napadu tako i u odbrani. Kada tako igramo, odmah je drugačija slika i rezultat. Real je ipak tim koji ima znatno drugačije ambicije u Evroligi od nas, pa samim tim i pobeda dobija na značaju. Napadaju fajnal-for, a o finansijskom momentu nema potrebe ni da se priča. U tom segmentu nismo konkurenti ni sa jednom ekipom u ligi.

Koje su Zvezdine ambicije u Evroligi?

- Da pokažemo karakter i borbeni duh. Ovo je mlada ekipa kojoj je potrebno vreme da zaigra na najvećem mogućem nivou. Evroligaške utakmice su za nas velika škola, normalno je da ćemo pokušati da pobedimo na svakoj utakmici jer je to obaveza kada igraš u Zvezdi.

RepublikaFoto: euroleague.net
Pero Antić je briljirao protiv Reala

Da li će pobeda u Madridu konačno probuditi navijače da dođu i maksimalno podrže ekipu?

- Trijumf protiv Reala bi mogla da bude izvanredna pozivnica navijačima da dođu protiv Efesa u petak. Tada se vraćamo u Pionir, bez navijača ne možemo da pravimo vrhunske rezultate. Oni su nam vetar u leđa.

ABA liga je ipak prioritet?

- Apsolutno! To su utakmice u kojima moramo da pokažemo sve što smo naučili u Evroligi. To shvataju svi u timu i tako pristupamo utakmicama. Prva sledeća je protiv Igokee. Idemo na pobedu, normalno - zaključio je Alimpijević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading