Dok Rivers srećan zbog Teovog povratka: MILOŠ JE VUKAO EKIPU NAPRED!

Sport

12.12.2017

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Miloš Teodosić vratio se na teren nakon dvomesečne pauze, a svoj povratak krunisao je važnim poenima za pobedu njegovih Klipersa nad Toronto Reptorsima. Njegov trener Dok Rivers istakao je da je namerno forsirao Miloša, jer on ima veliku lidersku snagu i energiju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rivers: Miloš je prirodan lider

Po prvim minutima na terenu Miloš nikako nije uspevao da se poveže na terenu, ali je na 40 sekundi do kraja pogodio ključnu trojku, što je, nesvojstveno njemu, proslavio prilično burno.

Trener Klipersa Dok Rivers istakao je da je on lično insistirao da Teodosić što više preuzima odgovornost u ključnim momentima.

- Da. On je hrabar. Kada samo pomislite koliko je puta u karijeri bio u ovakvoj situaciji. On je ruki sa 30 godina koji je u Evropi verovatno postigao 20 pobedonsonih koševa - rekao je Rivers kome nula u koloni asistencija u Teodisićevoj statistici nije ni čudna ni zabrinjavajuća.

- Vidite neke nule na papiru, ali Miloš je toliko toga kreirao u našem napadu svojom kretnjom da je bilo 'zarazno' za ostatak tima. Imali smo mnogo ekstra dodavanja zahvaljujući njemu. Pravio je prostor u napadu, vukao je. On bi uhvatio loptu i krenuo da trči, preuzeo je komandu nad timom i vodio akcije. To se ne vidi u statistici, ali je za nas u smislu liderstva bio izuzetan - rekao je Rivers.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading