(VIDEO) OTIŠ'O SI HARISE, OSTALA JE TUGA!

Autor:

Sport

12.12.2017

14:00 >> 14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre tačno 17 godina na parkingu kod hale "Pionir" upucan je iz vatrenog oružja košarkaš Partizana, koji je tri dana kasnije podlegao povredama. Ubica tada 26-godišnjeg igrača do današnjih dana nije pronađen.

RepublikaFoto: ST/Đ.KOJADINOVIĆ
Ni posle 17 punih godina nije poznato ime ubice

Bivši kapiten kluba iz Humske upucan je sa dva metka u glavu, a nepomično telo Brkića video je jedan od slučajnih prolaznika, koji je obavestio ljude iz kluba o čitavoj situaciji.

Haris je ubrzo prebačen u Urgentni centar, ali je nakon tri dana velike borbe podlegao povredama i preminuo.

Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarku je počeo da trenira u Bosni kada je imao 10 godina. Bio je na pragu prve ekipe početkom 1992. godine kao sedamnaestogodišnjak, ali je napustio BiH i otišao u Srbiju, gde je ubrzo potpisao za Partizan. Trenirao je s mladim timom, a potom je pozajmljen Borcu iz Čačka, gde je započeo profesionalnu karijeru.

Godinu dana kasnije se vratio u Partizan i odigrao šest sezona. Osvojio je tri šampionske titule i tri kupa. Bio je jedan od najboljih igrača Partizana u F4 Evrolige u sezoni 1997/1998.

Tokom sezone 1999/2000. je igrao za Budućnost iz Podgorice, gde je osvojio titulu prvaka Jugoslavije. Sezonu 2000/2001. je počeo u Budućnosti, ali se vratio u Partizan.

Brkić je za Partizan odigrao 290 utakmica i deseti je na večnoj listi. Sa 3.709 poena nalazi se na osmom mestu liste strelaca, a sa 951 poenom je na petom mestu najefikasnijih igrača Partizana u evropskim kupovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading