(VIDEO) Penzionisao se onaj koga su mnogi mrzeli - Kobe, Kid, Ibaka i Harden samo su neke od njegovih žrtvi

Autor: I. V.

Sport

12.12.2017

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Met Barns se penzionisao od igranja košarke. U svojoj objavi na Instagramu Barns je napisao kako je uživao u svojoj 15-godišnjoj NBA karijeri, a objavu je završio rečima: „Voleli me ili mrzeli, sve sam napravio na svoj način“. I jeste.

Foto: Tanjug/AP
Met Barns je završio karijeru

Barns je nakon četiri godine igranja za UCLA izašao na draft 2002. godine gde izabran kao 46. pik od strane Memfisa. Odmah je trejdovan u Klevlend, a u NBA ligi je debitovao tek 2004. i to u dresu Los Anđeles Klipersa. Pre toga je sreću tražio u razvojnoj D-ligi i poluprofesionalnoj ABA ligi, a onda se izborio za mesto u najjačoj ligi sveta.

Igrao je Barns za 9 NBA ekipa (LA Kliperse, Sakramento, Nju Jork, Filadelfija, Golden Stejt, Finiks, Orlando, LA Lejkersi, Memfis), za neke u dva navrata, a nigde nije ostavio trag kao veliki napadač.  Zato jeste kao sjajan obrambeni igrač. Na poziciji niskog krila je godinama slovio kao jedan od najžešćih igrača lige, a podugačak je niz igrača sa kojima se sukobio na parketu ili van njega. Vjerovatno najpoznatiji je bio njegov sukob s Kobe Brajantom, ali ništa manje pažnje nije zadobio ni njegov sukob sa Džejsonom Kidom. Aktualni trener Milvokija je prije dve godine bio u vezi sa Barnsovom bivšom suprugom, a Metu to nije bilo drago pa se vozio gotovo 1.500 kilometara da bi fizički napao Kida.

Zbog teškog karaktera i čvrste igre protivničke ekipe nisu volele Barnsa, ali je uvek bio omiljen u klubovima za koje je igrao. Iako nikada u karijeri nije imao prosek veći od 10,3 poena po utakmici, niste smeli da ga ostavite na šutu jer bi realizovao svaku otvorenu priliku. Za svoje igre je prošle godine nagrađen naslovom prvaka u dresu Golden Stejt Voriorsa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading