Mijailović: Partizan duguje više od 7 miliona evra. Jedna banka više voli Zvezdu

Autor:

Sport

14.12.2017

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović saopštio je da je dug crno-belih 7.186.150 evra, a da se najveći deo toga duguje prema poveriocima i bivšim igračima.

RepublikaFoto: Miroslav Todorović

Čanak i Mijailović

 

- Moram da kažem da sam mesec i 25 dana u košarkaškom klubu Partizan. Do ovog momenta, u tom periodu smo zaključili ugovore u vrednosti od 510.000 evra. Veliki deo tog novca smo potrošili sanirajući prethodne obaveze, kako bi bili likvidni, isplatili plate i bili u mogućnosti da putujemo i igramo Evrokup. Ne radi se o pozajmicama nego o donacijama i sponzorstvima koja ćemo potrošiti za budućnost kluba - rekao je Mijailović.

On je dodao da se najveći deo toga duguje prema poveriocima i bivšim igračima.

- Najveći problem je sa Marfin bankom, koja ako bude nastavila ovako oteraće nas u bankrot. Ne možemo da funkcionišemo u blokadi. Imamo kamatu od 21 odsto. U prošlom periodu, kada ja nisam bio ovde, potpisivali su se jako štetni ugovori za klub. Na BAT-u jedan od igrača potražuje 200.000 evra, a osnovni dug mu je bio 18.000. Zbog dnevne kamate od 50 evra dug je narastao toliko. Ko god je to potpisao stvarno nije realan - rekao je Mijailović.

On je odgovorio na pitanje novinara da li možda postoji mogućnost da se s Marfin bankom napravi dogovor po kom će se poput fudbalskog kluba Crvena zvezda, koji je za dug od 5,5 miliona evra uplatio milion, izmiriti dugovanje.

- Marfin banci je ponuđeno da otkupimo 400.000 evra duga na ime kamate od 1.100.000. Možda Marfin banka više voli Zvezdu, ako su njima pristali da daju da za 1.000.000 evra otkupe dug od 5.000.000. Nisu imali razumevanja. Blokirali su nas pa pozvali na sastanak. Nisam otišao na taj sastanak. Ako banka hoće da otera Partizan u stečaj, ja tu ne mogu ništa. Partizan nema svoju imovinu. Mi danas nismo likvidni zbog 10.000.000 dinara. Ovakvi ugovori više neće nikad biti potpisivani - odgovorio je Mijailović.

On je rekao da je finansijska situacija u klubu neodrživa i zabrinjavajuća i ponovio da su raniji predsednici Partizana potpisivali ugovore štetne za crno-bele.

- Mnoge stvari su u prošlosti rađene samo zbog rezultata, ali oni nisu najvažniji ako nisu potkovani realnom slikom. Mnogi su napravili dobre ugovore igračke i trenerske zbog Partizana, a ostavili su mu dugove. Pokazaće se ko voli Partizan iz srca, a ko do poslednjeg dinara - rekao je Mijailović, koji je rekao da je budžet crno-belih za ovu sezonu milion i 50 hiljada evra i nastavio:

- Neću da budem heroj zbog medija i javnosti. Povući ću se pre nego da potpisujem loše ugovore. Rezultati su važni, ali samo ukoliko su u skladu sa finansijama kluba. Iz kuće sam tako naučen. Mnogi koji imaju dobar tretman u društvu i koji su doneli Partizanu trofeje, uništili su naš klub. Koliko god javnost želela da u Partizanu igraju veliki igrači, mi moramo da poslujemo finansijski pozitivno. Ja neću da potpisujem štetne ugovore makar igrao samo sa kadetima. Boriću se da Partizan posluje pozitivno, ali to ne zavisi samo od nas u klubu, već i od poverioca sa kojima imamo velikih problema.

Predsednik Partizana je govorio i o platama igrača.

- Najveća plata jednog igrača trenutno iznosi 12.000 dolara mesečno. Među igračima kojima se duguje novac postoji volja da se deo dugovanja oprosti. U planu je osnivanje pregovaračkog tima na čijem čelu će biti jedan od igrača kojima se duguje. Javilo se nekoliko igrača i pristali su da oproste neke dugove, u visini od više 200.000 dolara. Jedan kome se duguje 100.000 je prihvatio da bude šef pregovaračkog tima sa bivšim igračima. Situacija uopšte nije laka - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading