Duel Tea i Bogdana, Jokić isključen

Autor:

Sport

27.12.2017

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorica srpskih košarkaša nastupila su protekle noći u NBA ligi i imali solidne učinke, a opet je u centru pažnje bio Nikola Jokić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Centar Denver Nagetsa je postigao 13 poena (4/10 iz igre) uz sedam skokova i pet asistencija, pre nego što je isključen zbog udaranja Jonasa Jerebka.

- Trčali smo paralelno i počeo je da me udara u mene, jednom, drugi, treći put. Kada sam video da će još jednom pokušao sam da ga "preplivam" da se oslobodim i udario ga. Nisam to uradio namerno, iznenadilo me isključenje. Da želim da udarim čoveka, ne bih ga udario tako - rekao je Jokić. 


Nakon njegovog isključenja Juta je brzo smanjila zaostatak protiv Denvera sa -21 na -14, ali su Nagetsi ipak ubedljivo slavili 107:83.

Najefikasniji u timu Nagetsa bio je Džamal Marej sa 22 poena uz osam skokova, 16 je dodao Trej Lajles uz takođe osam uhvaćenih lopti, dok su po 15 ubacili Vilson Čendler i Geri Heris. 


Džez je predvodio Derik Fejvors sa 20 poena i šest skokova, po 13 su postigli Jerebko i Donovan Mičel koji je imao i šest asistencija.
Miloš Teodosić

U Los Anđelesu međusobni okršaj imali su Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović. Teovi Klipersi su bili dominantni nad Bogdanovim Kingsima sa 122:95. 

Teodosić je postigao osam poena (3/9, 2/5 trojke), uz deset asistencija i četiri skoka, dok je Bogdanović postigao devet poena (4/10, 1/3 trojke), uz po tri skoka i asistencije, te jednom ukradenom loptom.

Najefikasniji u ekipi Klipersa bio je rezervista Montrezl Harel sa 22 poena i osam skokova, dok je 21 dodao Lu Vilijams. 


Džamil Vilson je ubacio 17 poena, dok je Diandre Džordan zabeležio dabl-dabl sa 13 poena i 15 skokova. Klipersi su igrali bez povređenog Blejka Grifina, čiji se povratak očekuje u petak protiv Lejkersa. 

Kingse je predvodio Vili Koli-Stajn sa 17 poena, sedam skokova, četiri ukradene lopte i tri asistencije, dok su po deset ubacili Badi Hild i Malaki Ričardson.

Zaigrao je Boban Marjanović i s obzirom na minutažu bio sjajan. Centar Detroita je u pobedi Pistonsa nad Indijana Pejsersima 107:83 postigao šest poena za samo tri minuta na parketu. Pogodio je sva četiri slobodna bacanja i jedni pokušaj iz igre. 

Meč je obeležio Tobajas Heris sa 30 poena, od čega 21 u prvoj četvrtini koji su Pistonsi dobili 40:19 i već tad prelomili meč. Heris je pogodio sedam od osam pokušaja za tri poena na meču, a ukupno deset od 11 šuteva iz igre. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boban Marjanović


Imao je sjajnu podršku Andrea Dramonda sa dabl-dablom od 21 poena i 18 uhvaćenih lopti, dok je Redži Džekson podelio 13 asistencija. 

Pejserse je predvodio Viktor Oladipo sa 13 poena, dok su po deset postigli Bojan Bogdanović, Majls Tarner i Domantas Sabonis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading