Kralj na kolenima pred Bogdanovićem!

Autor:

Sport

28.12.2017

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Sakramento Kingsa napravili su senzaciju večeri pošto su na svom terenu savladali Klivlend Kavalirse rezultatom 109:95. Sjajnu partiju je pružio srpski bek Bogdan Bogdanović, ali je apsolutni heroj bio legendarni veteran Vins Karter.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović u duelu sa Lebronom Džejmsom

Fenomenalni su bili Sakramento Kingsi na svom parketu protiv vicešampiona lige Klivlend Kavalirsa predvođenog Lebronom Džejmsom. 

Iako su Kavsi bolje otvorili meč, gde su vodili i sa osam razlike, Sakramento je zatim preokrenuo u drugoj četvrtini,  ali je ponovo popustio u trećoj kada se vodila velika borba. Poslednja deonica je donela pobedu Kingsima, koji su pred kraj imali i 17 poena prednosti protivf favorizovanog protivnika. 

 

 

Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović odigrao je jednu od najboljih partija u sezoni, pa je za 31 minut na terenu ubacio 16 poena, uz šut iz igre 6-9, 3-6 za tri (od čega je jedna bila uz zvuk sirene u prvoj četvrtini), 1-1 sa linije penala, ali uz osam asistencija, tri skoka, četiri ukradene lopte i jednu blokadu, kao i uticaj na igru svog tima +/- od + 20. 

 

 

 

Najzaslužniji za trijumf bio je legendarni Vins Karter. 40-godišnji krilni igrač je bio fantastičan, a sa 24 poena je prvi put posle 2007. godine imao više poena od Lebrona u direktnom duelu. Karter je šutirao 10-12 iz igre, 4-5 za tri, a dodao je i tri asistencije, uhvatio pet lopti. 

 

 

I ostatak tima Kingsa je briljirao pa je Vili Koli Stajn imao 17 poena i devet skokova, Zek Rendolf je dodao 14 poena, a Džordž Hil 10 poena.   

Dok je Karter ostvario rekord sezone Lebron Džejms je izjednačio negativan rekord sezone sa 16 poena. On je igrao 38 minuta, a ništa mu nije vredeo ni tripl-dabl (62. u karijeri) koji je ostvario uz 14 asistencija i 10 skokova, dok je njegov u tom periodu izgubio +/-  od -11. U timu Kavsa Kevin Lav je bio efikasniji sa 23 poena, dok je još Džej Ar Smit jedini bio dvocifren sa 15 poena. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading