Preminuo otac Harisa Brkića: Do kraja života se nadao da će SAZNATI KO MU JE UBIO SINA

Autor:

Sport

10.01.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac ubijenog košarkaša Partizana Harisa Brkića, Ismet preminuo je u popodnevnim satima u jednoj bolnici u Beogradu.

RepublikaFoto: youtube.com/Grobarius 12
Istina o ubistvu Harisa Brkića i dalje je sakrivena

Ismet Brkić je poslednjih godina bolovao od teškog oblika dijabetesa, što ga je na kraju koštalo života. On je poslednjih 17 godina sa suprugom Radmilom iščekivao da istraga pokaže ko je usmrtio njegovog sina Harisa na parkingu kod hale "Pionir" decembra 2000. godine.

Haris Brkić upucan je 12. decembra 2000. godine ispred hale "Pionir", a preminuo je tri dana kasnije.

Haris je te večeri trening napustio ranije, nije se osećao dobro, pa mu je trener Darko Ruso dozvolio da ode. Samo nekoliko trenutaka kasnije začuli su se pucnji na parkingu ispred dvorane "Pionir". Napadač ili više njih ispalili su hice u igrača Partizana. Snažni košarkaš se tri dana borio, ali je 15. decembra izgubio najvažniju bitku.

Otac košarkaša je na kraju preminuo usled teške bolesti, a ubistvo njegovog sina nije i dalje rasvetljeno.

- Više i ne znamo šta da kažemo. Prošlo je toliko vremena, a ništa se nije promenilo. I dalje ne znamo ko nam je i zašto ubio sina - pričali su Harisovi roditelji pre nekoliko godina, vidno potreseni.

- Kako se koja vlast menjala, tako su nam obećavali da će doći do pomaka, ali ništa od toga. Samo nam kažu da pokušavaju. One koji su radili na slučaju najviše je zbunjivala činjenica da za Harisa niko nije mogao da kaže nijednu ružnu reč. Bio je primeran momak i sportista. Nikada se ovako nešto nije desilo, znam samo za slučaj iz Kolumbije kada je ubijen fudbaler - pričao je Ismet Brkić pre nekoliko godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading