Čanak: Hvala navijačima, druga je priča kada je hala puna!

Autor:

Sport

20.01.2018

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak naglasio je nakon pobede nad Cibonom u 17. kolu ABA lige ulogu navijača u trijumfu protiv Zagrepčana. Čanak je dodao da je utakmica bila vrlo tvrda, ratnička i da mu je drago što su u takvoj igri njegovi izabranici odneli pobedu.

RepublikaFoto: Starsport
Čanak: Dobili smo pravu ratničku utakmicu

- Značajna pobeda za nas, koja nas ostavlja u borbi za četvrto mesto. Utakmica je otvorena jako dobro defanzivno, ali u jednom trenutku, ulaskom nekih igrača sa klupe, dopustili smo Tomasu i Žoriću da se razigraju. To su igrači koji su igrali Evroligu na visokom nivou, znaju da igraju košarku, kažnjavali su svaku našu grešku - rekao je Čanak.

Čanak je priznao da je pogrešio što je ovako brzo ubacio u vatru novajlije Vona i Sija, ali da su njima ovi minuti itekako koristili da osete atmosferu i donekle se integrišu u postavku igre "Parnog valjka".

- Sve to je donelo lošu drugu četvrtinu i kraj poluvremena. Drugo poluvreme smo odigrali sa dosta boljom koncentracijom u odbrani. Nismo odustali, konotrolisali smo defanzivni skok, malo produžili napad i dobili jednu ratničku utakmicu. Opet smo šutirali loše za tri, ali kad ekipa odigra odbranu kao danas ili u Laktašima, onda je lakše kompenzovati. Imaćemo sada još vremena da uklopimo dva nova igrača, koji imaju kvalitet. Mnogo rada je pred nama za ono što hoćemo da ostvarimo - rekao je Čanak.

Čanak je dodao da su navijači odigrali veliku ulogu u večerašnjoj pobedi, koja je Partizan ostavila u trci za 4. mesto.

- Ipak je potpuno drugačije kad igraš pred šest hiljada ljudi, i vama i protivnik. 'Pionir' je 'Pionir', pogotovo pun "Pionir" - rekao je Čanak.

Trener Cibone Ante Nazor čestitao je Partizanu na zasluženoj pobedi, dodavši da je njegov tim eventualnu šansu za bolji rezultat propustio u prvom delu igre, kada su mogli da na odmor odu sa prednošću većom od tri poena razlike.

- Čestitam Partizanu na dobroj partiji. Mislim da je publika imala šta da vidi večeras. Mi smo kontrolisali ritam utakmice kad smo imali pozicioni napad pet na pet. U prvom poluvremenu nismo uspeli da kontrolišemo Partizanovu kontru i zato nismo imali veću prednost. U drugom smo imali problema sa zatvarenjm defanzivnog skoka. To je ono što je trebalo bolje da uradimo, onda bismo sigurno parirali do samog kraja. Igramo sve bolje i nadam se da ćemo biti pravi kad bude trebalo, jer je ova ekipa pretrpela mnogo promena - rekao je Nazor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading