DONČIĆ: Dražen je bio neverovatan; Lebron pre Karija

Autor:

Sport

21.01.2018

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenački košarkaš Luka Dončić gostovao je na jutjub kanalu Kolgados der Aro i rekao ko mu je uzor, ali i ko mu je draži - Lebron Džejms ili Stef Kari.

RepublikaFoto: instagram.com/lukadoncic
Luka Dončić

Dončić kaže da je svoj veliki talenat za košarku otkrio tokom turnira sa Olimpijom u Ljubljani, zbog čega ga je Real i pozvao.

Slovencima je, prema Dončićevim rečima Evrobasket mnogo značio jer je popularnost košarke posle evropskog zlata u zemlji porasla. Međutim, Realovog maestra ne porede ni sa jednim Slovencem već sa Draženom Petrovićem.

- Dražen Petrović je bio neverovatan. Spektakularan igrač. Svako ko ga je poznavao kaže da je bio i dobra osoba. Iz njegove igre bih preuzeo sve, a posebno šut za tri poena. Nije mogao da promaši i to bih uzeo za sebe - kaže Dončić. 


Za Petrovića važi da je bio i veliki radnik koji se nije oslanjao samo na talenat. 

- Uvek je važno verovati da možeš da budeš bolji. Edi Tavares mi je pričao da je Lebron Džejms jedan od najboljih na svetu i provodi sate i sate u teretani. Uvek težiš tome da budeš bolji - ističe Slovenac. 

Na pitanje ko je bolji - Stef Kari ili "Kralj" Džejms kaže da ne voli poređenja, ali ipak bira Lebrona. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lebron Džejms


- Ne volim da pravim poređenja jer su obojica izvanredni. Ali bih birao Lebrona jer može da radi sve na terenu i zato što je vrlo jak - objašnjava Dončić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading