Zvezda protiv Borca, Partizan na Zlatibor

Autor:

Sport

31.01.2018

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde u odbranu trofeja Kupa Radivoja Koraća krenuću protiv čačanskog Borca u četvrtfinalu, dok se Partizan sastaje sa Zlatiborom iz Čajetine, odlučeno je žrebom u Beogradu

RepublikaFoto: Tanjug/DIMITRIJE NIKOLIĆ
Zvezda je prošle godine osvojila Kup Koraća

Preostala dva para četvrfinala čine FMP - Metalac i Mega Bemaks - Dinamik.

U polufinalu će se sastati pobednici mečeva Zvezda/Borac - FMP/ Metalac, odnosno Partizan/Zlatibor - Mega/Dinamik.

To praktično znači da sudar večitih rivala nije moguć pre finala.

Prvog dana 15. februara igraju FMP - Metalac od 17 sati i Crvena zvezda - Borac (19.30), a dan kasnije Mega i Dinamik (17), kao i Partizan - Zlatibor (19.30).

Polufinala su na programu 17. februara, a finale dan kasnije.

Trofej u Kupu Radivoja Koraća brani Crvena zvezda.

- Znaju se naše ambicije, ne samo u kupu, nego i za celu sezonu, a one su najviše. Ono što je za nas specifično je da do kupa imamo još četiri važne utakmice, dve u Evroligi, dve u ABA ligi. Zato smo u ovom trenutku više fokusirani na ono što nas očekuje do kupa - rekao je trener Zvezde Dušan Alimpijević i nastavio:

- Pored velikih pobeda imamo i male, koje su mi značajne. Jedna od tih je da se vidi napredak svih igrača, ne samo nosioca, već i mladjih, koji su imali početnu krizu. Uz vraćanje tih igrača, nosioce i podizanje forme, došle su i velike pobede - istorijska protiv Olimpijakosa i pobeda u derbiju, koje su uvek važne za klub. Prava iskušenja nas zapravo tek čekaju, borba za trofeje i prave stvari.

Trener Partizana Nenad Čanak najavio je da će crno-beli pokušati da osvoje trofej.

- Svakako da je ambicija Partizana da uvek ide na trofej. Prošle godine poraz u finalu. Ove godine krećemo protiv ekipe Zlatibora, svakako da smo favoriti u tom duelu, ali nijedna ekipa nije slučajno u Nišu. Posle petka ćemo razmišljati šta i kako dalje, kako doći do finala, što je i cilj, borba za trofej - rekao je Čanak.

Mega Bemaks u četvrtfinalu igra protiv Dinamika.

- Kup je realno najlakše osvojiti, treba da dobiješ tri utakmice i osvojiš titulu. Mnogo je teže doći do bilo kog trofeja u prvenstvu, zato je kup najzanimljivije takmičenje, gde se igra dan za danom i često favoriti gube. Uvek se nadam i nada postoji, možda mi budemo to iznenadenje ove godine - rekao je trener Mege Dejan Milojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading