KARI PONOVO osvaja Španiju!

Sport

09.02.2018

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada zagusti kao Barseloni, onda nema druge nego da se pozove stari vuk u pomoć. U ovom slučaju to je legendarni Svetislav Pešić, koji je u 68. godini odlučio da se vrati na klupu, i to na kojoj je već pokorio Evropu. U glavi iskusnog stručnjaka je samo jedno - kako osvojiti titulu sa Kataloncima i vratiti ih na mesto uspeha.

Svetislav Pešić

Barsa već nekoliko sezona ne liči na sebe. Od odlaska Ćavija Paskvala rezultati su izostali, a ceh su platili treneri Jorgos Barcokas i sada Sito Alonso.

NEMA BOLJEG

Međutim, niko od njih nema ni blizu uspeha kao legendarni Pešić, koji će u ovom momentu biti najstariji trener u Evroligi.

- Kari razmišlja samo o rezultatu, a zna se šta su za njega rezultati. To je titula, tako mi je rekao. Ako neko može to da izvede, on može. Znamo svi o kakvom stručnjaku se radi, sve je osvajao, a ovo može da bude samo šlag na torti, što bi se reklo - rekao je za Srpski telegraf veliki Karijev prijatelj i nekadašnji saigrač Žarko Varaljić.

Njihovo prijateljstvo datira još iz vremena kada su obojica nosili dres sarajevske Bosne, sa kojom su pokorili Evropu 1979. godine.

- Skoro smo nešto sedeli zajedno. On je zbog zdravstvenih problema pauzirao godinu dana. Vidim ga, on se nešto stalno vrpolji. Kažem mu ja: "Šta je, Kari, ne možeš bez posla?" On mi se tu nešto pravda. Video sam ja odmah da mu nedostaje klupa. On je čovek košarke, znam ga 50 godina. Verujem u njega i želim mu sve najbolje u Barseloni. Nisu Katalonci pogrešili što dovode njega - zaključuje popularni Varaja.

RepublikaFoto: N1TV Printscreeen
Svetislav Pešić

SVE OSVAJAO

Pešić je trenersku afirmaciju doživeo kao selektor juniora Jugoslavije kada je 1987. godine osvojio Svetsko prvenstvo u Bormiju. Narednih godina samo su se nizali novi uspesi. Osvajao je titule sa reprezentacijom Nemačke, ali se posebno izdvajaju zlatne medalje sa Jugoslavijom 2001. i 2002. godine.

Što se tiče klupskih uspeha, titule sa Barselonom prednjače. Katalonce je vodio od 2002. do 2004. godine. Za to vreme je uzeo dve šampionske krune, jedan Kup kralja i jednu Evroligu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading