GRCI PIŠU! Obradović dovodi NAJVEĆE pojačanje u Partizan! Žoc je sa NJIM pokorio Evropu!

Autor:

Sport

05.07.2023

23:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično se poznaju.

GRCI PIŠU! Obradović dovodi NAJVEĆE pojačanje u Partizan! Žoc je sa NJIM pokorio Evropu!

Foto: Starsport

Željko Obradović

Prema pisanju grčkih medija, trener Fenerbahčea Dimitri Itudis odlučan je da pusti Nika Kalatesa u drugi klub, što želi da iskoristi učitelj selektora Grčke Željko Obradović i dovede proslavljenog plejmejkera u Partizan!

Naime, kako prenosi portal "Sport 24", crno-beli čekaju kraj saradnje iskusnog asa sa bivšim šampionom Evrope, pa kada se to ozvaniči ponudiće ugovor Kalatesu!

Crno-beli su se tokom prošle sezone zbog povreda mučili sa pozicijom plejmejkera, a trenutno od klasičnih "jedinica" u sastavu imaju samo Jama Madara. Kevin Panter i Aleksa Avramović su tu, ali oni su više bekovi, dok je Dante Egzum koji je takođe igrao na pleju tokom prošle sezone prešao u Dalas Maverikse i igraće u NBA ligi. 

Što se tiče Kalatese, reprezentativac Grčke je rođen u SAD, a nakon dve godine Florida Koledža izabran je kao 45. pik na draftu od Minesote. Uprkos tome, karijeru počeo u domovini gde je igrao za Panatinaikos od 2009. do 2012. godine, dok je godinu dana proveo u Lokomotivi Kubanj.

Republika

Foto: Starsport

Nik Kalates u duelu sa Jamom Madarom

Otisnuo se u NBA pre deset godina, da bi se posle samo dve sezone i sedenja na klupi vratio u Panatinaikos. Nastupao je pet godina u Atini, a zatim igrao za Barselonu i Fenerbahče. Ako sada raskine ugovor, mogao bi da posle decenije zaigra u ekipi Željka Obradovića. Prethodno su sarađivali u Panatinaikosu od 2009. do 2012. godine, kada ga je trenirao upravo najtrofejniji trener Evrope.

Kalates je najbolji asistent Evrolige u istoriji i najjača strana mu je razigravanje saigrača. Odličan je i u defanzivi, ali njegov šut zaista ume da bude problematičan. Sa Obradovićem je osvojio Evroligu 2011. godine, a u karijeri je u četiri sezone bio najbolji asistent ovog takmičenja, poslednji put 2022. godine.

U Evroligi je tri puta proglašavan za najboljeg asistenta, dva puta je biran u najbolji tim elitnog takmičenja, a 2013. je bio MVP i osvajač Evrokupa. U Grčkoj je tri puta bio MVP lige i jednom MVP kupa, a osvajao je titule u Španiji.

Ako bi prešao u Humsku, Kalates bi bio prvo pojačanje crno-belih pred novu sezonu. Ekipu su do sada napustili Matijas Lesor (Panatinaikos) i Dante Egzum (Dalas), a ugovore su produžili Kevin Panter, Zek Ledej i Aleksa Avramović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading