Čović: Razmišljam o odlasku, ali prvo da završimo sezonu

Autor: Republika.rs

Sport

26.02.2018

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović potvrdio da razmišlja o odlasku iz crveno-belih, ali je istakao da će o tome razmišljati na kraju sezone.

RepublikaFoto: ST/B. BREZOVAC

RepublikaFoto: Starsport
Čović potvrdio da razmišlja o odlasku iz Zvezde

Čović je govorio na vanrednoj konferenciji za medije. Na njoj su pričali i trener Dušan Alimpijević, kapiten Branko Lazić i jedan od najiskusnijih igrača Pero Antić.

Čović je demantovao pisanje pojedinih medija da su igrači na čelu sa Lazićem i Antićem u sukobu sa  Alimpijevićem.

- Trpeli smo mnoge stvari, ali sada je sve prošlo svaku meru. Napravljena je izmišljena priča, to su standarni udari na klub i ugrožavaju funkcionisanje. Moje razmišljanje je bilo da posle svih ovih napada da dignem ruke od svega. Razumem ja da mediji služe za spinovanje da se skloni pažnja sa pločica. Eto priča se o udaranju trenera - rekao je Čović i nastavio:

- Napadi traju od juna... sijaset neistina koje nam se poturaju. Bolje napišite da nam ne prijaju uspesi Zvezde. U ovakvim uslovima nemoguće je raditi. Zar mislite da bih dopustio da se tuku igrač i trener. Pa obojica bi izleteli iz kluba. Zar mislite da igrači mogu da biraju trenera... Počelo je od raznih snimaka, Antićevog iz kafane prilikom rođenja deteta njegovog druga, da je Lazić udario trenera... Nemoguće je raditi u takvim uslovima, neka se napiše da smetaju uspesi Zvezde. Podsećam da Zvezdini košarkaši jedini proleće dočekuju u Evropi, računajući sve sportove. Znam da uspesi ne prijaju u Srbiji, ne praštaju se- rekao je prvi čovek Zvezde.

On je rekao da je Zvezda svesno ušla u rijaliti sa medijima.

RepublikaFoto: Starsport

- Pa šta ako smo izgubili Kup. Ovo spinovanje samo služi da se skloni pažnja sa pločica za koji je najodgovorniji predsednik tog kluba. O čemu se radi? Šta hoćete? Hoćete da opet bude crno-belo? Pa to smo imali od 1993. godine. Ispunili smo obećanje da će crveno-beli igrati na završnom turniru Evrolige. Eto naši juniori su izborili plasman na završni turnir Evrolige u Beogradu - dodao je Čović.

On je istakao da Zvezda ne mora da izbori plasman u plej-of Evrolige.

- Nemamo pare da idemo u F8. Eto mi kao državni projekat nemamo para za tako nešto. Ugovor Pere Antića sa Zvezdom je 150.000 evra. Ugovor Tejlora Ročestija nije 500.000 dolara, već duplo manje. I pored svega ja nisam ljut na novinare - rekao je Čović.

- Pišu da je Dušan trener samo zato što mi je njegov otac najbolji prijatelj is SPS. Znam čoveka nikada nismo bili prisni... nije me sramota da to kažem. Napustio sam SPS kada je bila krađa na izborima u Beogradu - dodao je prvi čovek Zvezde.

RepublikaFoto: Starsport

- Za kraj, zamoljen sam od supruge da prenesem izvinjenje bravaru i limaru koji su radili ono sa peharom. Prvo vređanje - opomena, drugo vređanje - opomena, treće vređanje - službena lica napuštaju salu. Pa, kad to uradite četiri-pet puta, doći ćemo do nekog nivoa navijanja - naveo je Čović.

Novinarima se potom obratio Pero Antić.

- Smešno je što na dan rođendan mog sina to izašlo. Svi znaju moju karijeru i kakav sam, napisan je apsurd težak... Radimo odlično od početka sezone, imamo dobru hemiju, a sada želi neko da to razbije. Dule je trener i on je glavni. Mi slušamo sve što trener kaže, bez obzira na godine. Apsurdno je da sam u svađi sa trenerom. Neka je na čast ljudima koji pišu neistine. Priča se i o mom pijančenju i pušenju cigara. Proslavio sam rođendan sina i izvinio sam se klubu za bilo šta neprimerno - naveo je Antić.

RepublikaFoto: Starsport
Tekst potpisa

Lazić je demantovao pisanje medija.

- Žao mi je što trošimo vreme na gluposti. Ne znam kako neko može da kaže da sam udario trenera. Alimpijević nije imao podliv posle Borca, bili smo zajedno na konferenciji, a ni posle te utakmice. Internet i mediji su danas dostupni svoj deci i neka deca koja počinju da treniraju i kojima smo mi uzori čitaju ovakve stvari o nama i šta će oni da pomisle o nama? Šta će bilo koja deca da pomisle o nama? Stvarno nije u redu - naveo je Lazić.

RepublikaFoto: Starsport

Dušan Alimpijević je istakao da je razočaran pisanjem pojedinih medija.

- U nedelju u vreme ručka moram da odgovaram na te gluposti. Od dolaska u Zvezdu trudim se da gradim odnos sa novinarima, a i dalje ću. Nikad nisam izbegavao pitanja koja mi se ne sviđaju, ali sam ih odgovarao kako bi bio pošten. Sada možda vidim da sam pogrešio... Bavimo se ozbiljnim stvarima, za mene je poraz što se uopšte priča o tome - rekao je Alimpijević i nastavio:

- Ovo je za mene poražavajuće. Mislim da postoji jasna razlika između nas sportista i estrade. Nismo zaslužili da se od nas pravi rijaliti. Siguran sam da je Zvezda pokazala da nikakva tuča nije moguća. Mislim da smo Lazić i ja moralne osobe i da se tako nešto desilo, sigurno je da bi neko bio van kluba. Ne pričamo o pobedama Zvezde protiv Reala, Barselone, Žalgirisa... Ne pričamo o devet pobeda u Evroligi. Ne pričamo da je Zvezda prva u ABA ligi. Pričamo o ovakvim stvarima. Mi sigurno ne možemo danas da pričamo na temu odnosa. Ne postoji loš odnos u timu. Naravno da nije bilo to što se priča o nama. Nismo pričali o odnosu među godinama. Ja sam posle finala Kupa, sportski čestitao rivalu na pobedi. I potom pojedini mediji izvuku pogrešan kontekst. Naravno da ima nekih nesuglasica, što je normalno u sportu, ali naravno i da nema nikakvih sukoba. Imam razumevanja za Antića zbog uloge u timu, već sada je dao mnogo više nego što smo planirali. Da li treba da ga "ukrotim"? Je li trebam da mu uništim stopalo?

Čović se potom osvrnuo na skidanje pločica sa pehara Kupa Radivoja Koraća.

- Objavite imena onih koji su to uradili, a ne samo njihove inicijale. Što se plašite da objavite imena ovih bolesnika koji su uradili ono sa peharom. Pehar je ukraden pre nekoliko godina, mi sa tim nemamo veze. Da ga je primio naš kapiten, niko ne bi imao odgovornost, to je suštinski različito na ono što se dešavalo u Nišu. Pehar je dodeljen i od tog trenutka klub snosi odgovornost, a prvi je predsednik kluba. Zvezda je izgubila Kup? Pa šta, u čemu je problem?  Zvezda je uradila ono što je morala da uradi. Podneli smo krivičnu prijavu. Da je to neko uradio iz Zvezde, već bi svi bili saslušavani i uslikali. Dajte puna imena i prezimena. Rekao sam da su to bili stručno mašinsko-bravarski radovi. Nismo raspoloženi ratnički, kao pojedini predsednici nekih klubova - dodao je on.

On je potvrdio da razmišlja o odlasku iz Zvezde.

RepublikaFoto: Starsport

- Razmišljam o odlasku... razmišljam. Ovo je mazohistički posao. Prvo da uspešno završimo sezonu, pa ćemo videti. Mislim da većina spinovanja ide od našeg sportskog rivala. Zamena teze. Umesto da pričamo o pločicama, pričamo o navodnim sukobima u Zvezdi. Spin je i da je Andrej Vučić protiv Čovića. Neka se daju dokazi za te navode. Kao i da smo državni projekat, da nam budžet puni predsednik Aleksandar Vučić basnosnovnim parama. Imamo pomoć, ali ništa manju nego što dobija Partizan, verovatno i manju - dodao je on.

Alimpijević je ponovio da je odgovoran za poraz od Bamberga u Evroligi.

- Bamberg je posledica Kupa. Preuzeo sam odgovornost na sebe - naveo je Alimpijević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading