Pecarski za sajt Evrolige: NOVICA JE MOJ UZOR!

Autor:

Sport

28.02.2018

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi centar Partizana Marko Pecarski upisao je peti nastup na završnom kvalifikacionom turniru Evrolige za juniore, po čemu je postao rekorder ovog takmičenja. Iz ovog razloga i Evroliga se odlučila na intervju sa talentovanim centrom crno-belih.

RepublikaFoto: kkpartizan.rs
Pecarski: Otac mi govori važne stvari koje mi pomažu da se razvijam

Pecarski je sa Partizanom stigao do finala ovog turnira, gde je večiti rivala Crvena zvezda bila jača (90:59), ali je sin bivšeg igrača crno-belih Miroslava Pecarskog u proseku imao 18 poena uz 8 skokova.

- Bilo je to posebno za mene zato što sam igrao u svom gradu, ali ću uvek imati loš osećaj zato što nismo osvojili taj turnir. Sjajna je stvar što sam postao prvi igrač kome je to pošlo za rukom (pet učešća na turniru). Bilo je zadovoljstvo igrati svaki put u takvom prvenstvu. Svaki put je bilo novo iskustvo - izjavio je Pecarski za sajt Evrolige.

Sledeće pitanje se odnosilo na Markove uzore iz detinjstva.

- Najveći broj mojih uzora dolazi iz Partizana, zato što sam ceo svoj život veliki navijač Partizana. Jedan od mojih uzora je i Novica Veličković, koji mi je sada saigrač. Tako da mi to mnogo znači - rekao je Pecarski.

Mladi centar je potpisao i četvorogodišnji ugovor sa Partizanom, čime je ispunio jedan od svojih snova.

- Srećan sam i ponosan zbog svog prvog profesionalnog ugovora. Nastaviću da se razvijam i činim napredak na svim poljima u Partizanu. Opravdaću poverenje koje mi je ukazano.

Marko je rekao i da mu je tokom karijere mnogo pomagao njegov otac Miroslav, koji je takođe igrao za Partizan sa kojim je 1989. osvojio Kup Radivoja Koraća.

- Otac mi mnogo pomaže u karijeri zato što je prošao kroz sve što ja treba da prođem. Razgovaram sa njim i može da mi pomogne u teškim momentima. Govori mi veoma važne stvari i to mi pomaže da se razvijam. Zna šta treba da radim da bih dostigao najveći nivo - istakao je Pecarski za Evroligin sajt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading