ZA SVE JE "KRIV" PEŠIĆ: Srbija osvaja zlato!

Autor:

Sport

08.09.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci nemaju šanse u finalu.

ZA SVE JE "KRIV" PEŠIĆ: Srbija osvaja zlato!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Mundobasketa, pošto je u polufinalu rutinski pobedila Kanadu.

"Orlovima" će rival u borbi za zlato biti Nemačka, koja je napravila senzaciju savladavši Sjedinjene Američke Države.

Iskusnom selektoru Srbije Svetislavu Pešiću će to biti četvrto reprezentativno finale u trenerskoj karijeri, a do sada nijednom nije ostao bez zlata.

Dakle, sudeći po istoriji, "panceri" neće imati šta da traže u nedelju, protiv reprezentacije na čijoj klupi sedi popularni Kari.

Legendarni stručnjak je 1993. godine vodio Nemačku do zlata na Evropskom prvenstvu, kada je u finalu srušio selekciju Rusije sa 71:70.

Pešić je potom seo na klupu reprezentacije SR Jugoslavije, koju je vodio na Eurobasketu 2001. i Mundobasketu 2002. godine. U te dve godine su "plavi" osvojili dve zlatne medalje.

Jugoslavija je 2001. u Istnabulu na šampionatu Starog kontinenta u finalu pobedila Tursku sa 78:69, a godinu dana kasnije je u Indijanapolisu rezultatom 84:77 pala Argentina, u borbti za trofej prvaka sveta.

Tome može da se pridoda i da je Pešić nepogrešiv u finalima Evrolige, pošto je jedini put kada je vodio ekipu u finalu i osvojio trofej. Bilo je to 2003. godine, kada je sa Barselonom pobedio Beneton Trevizo 76:65.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading