Magazin "SLAM" odabrao 100 najboljih ikada u NBA, SAMO JEDAN SRBIN NA LISTI!

Autor:

Sport

28.02.2018

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uticajni američki sportski magazin "Slam" napravio je listu od 100 najboljih košarkaša u istoriji NBA lige, a na ovaj listi bilo je i pojedinih iznenađenja, uz samo jednog košarkaša sa naših prostora.

Divac i Stojaković su žarili i palili terenima NBA lige

Očekivano, prvo mesto pripalo je Majklu Džordanu ispred Lebrona Džejmsa, treći je Medžik Džonson, četvrto mesto pripalo je Karimu Abdulu Džabaru, dok pet najbojlih zaokružuje Kobi Brajant.

U prvih deset su još Šakil O’Nil, Bil Rasel, Vilt Čemberlen, Tim Dankan i Leri Bird. 

Na listi se našao mladi Grk Janis Antetokumpo iz Milvokija na 85. mestu, koji iako igra sjajnu sezonu u dresu Baksa, ipak nema takav status i ugled, pošto je kratko vreme u najjačoj ligi sveta.

Što se tiče Srba na ovoj listi, na njoj se našao samo igrač koji je od 1970. do 1980. nastupao u NBA ligi. U pitanju je Pit "Pistol" Maravić, a nigde se ne pominju recimo Predrag Stojaković i Vlade Divac, koji su sigurno ostavili dublji trag od dobrog dela košarkaša sa ove liste.

Evo i kompletnog poretka od broja 1 do broja 100 po izbora magazina "Slam".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading