Selektor upozorava: U košarci više nema autsajdera!

Autor: Sportski žurnal

Sport

28.02.2018

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci sa Srbijom, selektor Aleksandar Đorđević vratio se za Minhen gde ga očekuju nove obaveze sa Bajernom.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Naš selektor poručio izabranicima da za naredne utakmice budu još spremniji

Naš selektor je u intervjuu za "Sportski žurnal" istakao da u današnje vreme nema autsajdera u košarci i da utakmica na jednu loptu sa Austrijom više nije slučajnost.

Reprezentacija Srbije je u triler završnici slavila protiv Austrije u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a mnoge je iznenadila dobra igra Austrijanaca protiv aktuelnog svetskog, olimpijskog i evropskog vicešampiona.

– Nije se ni meni dopalo…Očigledno je da u košarci više nema autsajdera. Svi rade, razmišljaju, planiraju. Nama je rezultat primaran - rekao je Đorđević za ,,Žurnal”.

Na rastanku sa igračima nacionalne selekcije, Sale im je poručio da treniraju još jače i vrednije.

– Da nastave da rade, i još vrednije. Da je akcenat na snazi i brzini, tako da nivo atletske pripremljenosti tela moraju da podignu na još veći nivo. Kroz individualno usavršavanje u timovima za koje nastupaju. I da neprestano rade na šutu, da ga usavršavaju - kaže Saša Đorđević.

U trećem prozoru, 29. juna u Gruziji i 2.jula kada je revanš meča sa Nemačkom, Srbija će moći da računa na sve najbolje košarkaše, i one iz NBA i Evrolige.

– Tako bi trebalo da bude, ali ima još mnogo vremena do tada, nema razloga za žurbu - dodaje Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading