NOVA PROFESIJA: Evo zašto Kalina uvek ima mnogo pitanja za doktore

Autor:

Sport

01.03.2018

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš košarkaš Nikola Kalinić konačno se potpuno oporavio. Posle povrede leđa vratio se na teren, ali onda je stradao skočno zglob. Ipak, igrač Fenera je opet na parketu. Kalinić je za sajt Evrolige otkrio neke zanimljive detalje iz svog života.

RepublikaFoto: instagram.com/nikola_kalina

Kalinić uvek ima veliki broj pitanja za doktore. 

 

- Možete da pitate doktore koliko sam im dosadio sa različitim pitanjima i slušao njihova objašnjenja. Nisam siguran koliko su uživali u tome, ali to je nešto što me interesuje i zaista sam želeo da znam šta mi se događa. Ne volim da čujem objašnjenja poput 'uradi to zato što moraš' ili 'zato što se to tako radi'. To su klišei. Želim da znam koji je pravi razlog zašto radim određenu vežbu ili zbog čega uzimam neki lek. Kakav je proces, na koji će mi način to pomoći - zaključio je Kalinić.

On bi želeo da se jednog dana i oproba u ovoj profesiji.

- Studiranje medicine je oduvek bilo u sferi mog interesovanja. Dok sam odrastao tražio sam izazove. Osećaj pomaganja drugima, kao i znanje, prestiž, poštovanje i odgovornost koji nosi taj poziv me svakako privlači. 

Kalina zna šta će raditi posle košarke.

- Trenutno nemam vremena da se posvetim učenju, ali kada budem imao 30 i nešto, kada završim sa košarkom i odmorim se nekoliko meseci, ubrzo će mi doći momenat kada će mi odmor dosaditi. Košarka je fenomenalna dok traje, ali jednom će se to završiti, a ja ću morati da nađem nešto na šta ću trošiti dane. Naravno da je teško vratiti se na fakultet kada ti učenje izađe iz rutine, ali je više nego izvodljivo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading