Jasikevičijus nahvalio Pešića!

Autor:

Sport

01.03.2018

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus smatra da je dolaskom srpskog stručnjaka Svetislava Pešića tim Barselone postao glavni favorit za osvajanje španske Endesa lige.

RepublikaFoto: youtube.com/Eurohoops TV
Šarunas Jasikevičijus

Svetislav Pešić je nedavno postao trener košarkaša Barselone, a posle samo nekoliko dana je osvojen Kup kralja pobedom nad velikim rivalom Realom. 

Srpski trener je stabilizovao tim Barselone, ostvarene su pobede na četiri uzastopna meča, ali se "kraljevski klub" osvetio pobedom u Evroligi. Sledeći meč u elitnom takmičenju Katalonci igraju u četvrtak od 19,00 protiv Žalgirisa, koji vodi legendarni Jasikevičijus. 

RepublikaFoto: ACB
Svetislav Pešić

- Dramatično su se promenili dolaskom Svetislava Pešića. Igraju agresivnije, sa puno entuzijazma, a već su osvojili trofej u Kupu. Sa Pešićem Barselona je favorit da osvoji Endesa ligu. Tamo igraju dobre ekipe, ali smatram da niko pre dve nedelje nije mislio da ovaj tim može da osvoji Kup kralja.

- Sada svi znaju da su oni favoriti za titulu prvaka Španije. Pešić je jedan od najboljih stratega u Evropi. Nema ih puno. On apsolutno zna šta želi i šta radi. Njegovo iskustvo je ogromno. Sa njim je teško raditi, ali njegovi igrači napreduju, a tim pobeđuje. Postoje razne metode, ali ako su ekipi potrebne pobede, teško je naći u Evropi boljeg od Pešića - rekao je Šarunas Jasikevičijus pred meč dva kluba. 

RepublikaFoto: euroleague.net
Ilustracija: Foto

Popularni Šaras je iz prve ruke mogao da iskusi Pešićeve trenerske metode, pošto je pod njegovom palicom bio igrač Barselone, kada su Katalonci osvojili Evroligu 2003. godine. 

- Nekada smo u Barseloni živeli u dvorani. Ne znam kome su stanovi bili potrebni, svi smo tada bili samo u areni - prisetio se Jasikevičijus dana u Barsi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading