Lučić: Vujošević je od mene napravio igrača!

Autor: Sport klub

Sport

02.03.2018

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaški reprezentativac Vladimir Lučić oporavio se nakon teške povrede stopala, a povratak je bio ulepšan osvajanjem kupa sa Bajernom. Sjajni krilni igrač je za "Sport klub" pričao o svojoj karijeri, reprezentaciji, Partizanu...

RepublikaFoto: Starsport
Lučić: Vujošević me je oblikovao i naučio mnogim stvarima

Lučić se vratio nakon pauze i prema sopstvenom priznanju trebaće još malo vremena da se vrati u formu.

– S obzirom na to da sam operisan 1. novembra, odnosno tri dana posle povrede, već tada sam zacrtao da se vratim i budem spreman da pomognem ekipi na finalnom turniru kupa u Ulmu. Želeo sam da učestvujem u osvajanju prvog trofeja u sezoni. Normalno je da se posle operacije i duge pauze nešto dodatno iskomplikuje, u mom slučaju problem je stopalo, ali situacija je generalno dobra. Treniram skoro normalno, doziram napore i verujem da će u narednih nekoliko nedelja sve biti u najboljem redu. Na 100 odsto sam što se fizike tiče, ali normalno je da posle tri i po meseca pauze, cele prošle sezone, reprezentativnih obaveza prošlog leta, potom i povratka u klub, nisam u formi u kakvoj sam bio. Stopalo praktično nije imalo funkciju i malo brže ulazi u zamor. Nadam se da ću utakmice da igram bez ograničenja jer se finiš sezone približio - rekao je Lučić za Sport klub.

Lučić je u prošlosti mnogo kuburio sa povredama, ali kako sam kaže nema za čim da žali.

– Iskreno, nisam žalio na taj način. Priča o mojim povredama se malo preuveličavala. Igrao sam konstantno i nisam izlazio u novinama dva, tri, četiri meseca, a onda se povredim i dobijem naslov u medijima. Da me nisu zadesili pehovi sa povredama možda bih bio na višem nivou, možda i da sam birao druge ekipe i sisteme koji mi više odgovaraju… Ipak, sa 28 godina i sa trofejima, pre svega sa Partizanom, potom u Valensiji i sada u Bajernu ne bi bilo fer da žalim za bilo čim. Apsolutno sam zadovoljan sa svime što sam postigao, ali i gladan novih uspeha - naglasio je srpski reprezentativac.

Lučić je još jedan u nizu glasova koji nema povoljno mišljenje o kvalifikacijama za SP u košarci.

– Kako mi se čini? Nikako. Svi igrači imaju isto mišljenje, a i gledaoci vide da je sve što se dešava progrešno. Svi gube ovim kvalifikacijama. Ekipe koje su na velikim takmičenjima imale ozbiljnu ulogu nisu u mogućnosti da igraju, ne sa prvim, već ni sa drugim timom. U sprskoj reprezentaciji mnogi košarkaši nisu imali priliku da igraju zajedno. Uskraćeno im je da duži period provedu zajedno i da se uvedu u sistem kako dolikuje. Kada je već tako onda ne možemo da očekujemo da će slika na utakmicama da bude ne znam kakva. Sve ovo što se dešava je pogrešno i treba da nađemo način da se plasiramo na SP jer tamo pripadamo - pojasnio je Lučić.

On je priznao da je za sve što postigao u karijeri definitivno najzaslužniji Duško Vujošević.

– Analizirajući iz ovog ugla ne znam da li bih sada fizički mogao da podnesem tu vrstu drila. Dule je specifičan, jedan jedini u smislu da odnos nije isključivo trener-igrač. On se bavio i drugim bitnim stvarima i sa mnogima od nas i van terena. Trudio se da postanemo ne samo dobri košarkaši, već i dobri ljudi, obraćao je pažnju na neke važne detalje. Pored sebe smo imali ultra inteligentnog, načitanog i obrazovanog čoveka, slušali smo njegove govore na svakom sastanku i treningu i ako si dovoljno bistar mogao si mnogo da naučiš. Ja sam naučio. On je i dalje najzaslužniji za sve što sam postigao. Došao sam u Partizan iz male sredine, praktično neplanirano. Vujošević me je oblikovao i naučio kako da se ophodim prema obavezama, što je često osnovni problem mladih igrača, izjavio je bivši igrač crno-belih.

Zajedno sa Mačvanom u autobusu je pratio Partizanov pohod na Kup Radivoja Koraća.

– Partizan je deo mene, došao sam u klub kao dete, napustio ga kao kapiten i normalno je da ga i danas pratim. Osvojili su kup isti dan kada i ja sa Bajernom, nekoliko sati kasnije. Sada je tu i Mačvan, zajedno smo u autobusu pratili dešavanja iz Niša. Plašilo me je kako je Partizan otvorio utakmicu, a u situaciji u kojoj je klub i način na koji su se izdigli i osvojili trofej velika je stvar. Mogu samo da im poželim da ne bude jedini ove sezone, zaključio je Lučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading