PARTIZANOVO VELIKO SRCE: Novica razbio Budućnost i Džikića

Autor:

Sport

04.03.2018

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana su u 21. kolu ABA lige, na svom parketu bili bolji od ekipe Budućnosti - 94:83.

 

RepublikaFoto: Starsport

 

I bez Vilijams-Gosa (lakša povreda) i Đoke Šalića, Partizan je pokazao da ima kvalitet i da je velika šteta što neće igrati u plej-ofu ABA lige. 

Bivši trener Partizana Aleksandar Džikić dočekan je ovacijama u dvorani "Pionir". Veliki broj navijača (ponovo dve frakcije) aplaudiralo je šefu struke "đetića". Gosti su dobro ušli u utakmicu. Pogađali su iz svih pozicija dok crno-beli nisu uspevali da se konsoliduju u odbrani.

RepublikaFoto: Starsport

 

Igralo se na mahove, ali osvajač Kupa Srbije nije dozvolio gostima da se i pored dobrog šuta do kraja poluvremena potpuno odvoje (imali 18 poena prednosti, ali se Partizan vratio).

Partizan se probudio. U trećoj deonici domaći su odigrali odlično. Slavljenik (odigrao 401. meč u dresu Partizana) Novica Veličković podigao je ekipu. Još jednom je iskusni as pokazao koliko znači mladom timu.

RepublikaFoto: Starsport

Leteo je kapiten po terenu, pogađao je iz svih pozicija a zajedno sa raspoloženim Vonom doneo je domaćim prednost. Partizan je treću deonicu rešio sa čak 16 poena prednosti (31:15).

Posle nesportske greške ekipe iz Podgorice, Von je vezao četiri poena za 78:72.  Posle dobre odbrane usledila je i trojka Veličkovića, a Budućnost je bila na ivici poraza.

Do kraja Partizan je uspeo da odbije svaki napad rivala, a prednost ja samo rasla. Veličković je meč završio sa 28 poena, dok je Von dodao 17.

Najbolji u redovima gostiju bili su Ivanović sa 13, odnosno Gipson sa 12 poena. Budućnost više ne može do prvog mesta.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading