BEZ NOVICE I GOSA: Hrabri Partizan pao u Zagrebu, Von odličan

Autor:

Sport

10.03.2018

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 22. kolu ABA lige, košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Cedeviti u Zagrebu - 85:75.

RepublikaFoto: ABA liga

U poslednjem meču ligaškog dela crno-beli su pružili jak otpor domaćima. Ekipa Nenada Čanka hrabro se borila bez Novice Veličkovića, Najdžela Vilijams-Gosa i Đoke Šalića. 

Igralo se u serijama, Cedevita je bolje počela, ali je Partizan uzvratio neverovatnom serijom 21:3. Ekipa Jurija Zdovca se na vreme probudila, pa je serijom trojki (14 ukupno) u trećoj deonici stigla do prednosti. Bili su bilizu crno-beli.

Na oko pet minuta do kraja, posle trojke Pecarskog na semaforu je stajalo 71:71, ali to je bilo sve. Nije gost uspeo da preokrene. A Ukić i Musa su uspeli da odbiju napad gostiju.

RepublikaFoto: ABA liga

Partizan je na ovom meču dobio još jednog igrača na kojeg može ozbiljno da računa u nastavku sezone. Kvame Von odigrao je odičan duel. Postigao je 20 poena i bio je dirigent crno-belih.

RepublikaFoto: ABA liga

Solidan je bio i Aranitović (10 poena), a nekoliko dobrih poteza imao je i Gagić (14 poena). Cedevitu je predvodio Markota sa 15 poena.

I na ovom meču je bilo jasno da Partizan ima kvalitet da se nosi sa svima i da je velika šteta što neće igrati u plej-ofu. Ekipi Nenada Čanka sledi pauza od 40 dana. Do početka Superlige ima mnogo vremena i ostaje da se vidi kako će tim iz Humske spremiti tokom pauze.

Cedevita je uradila što je bilo do nje. Ekipe trenera Zdovca sada čeka meč Budućnosti i FMP-a.  Za drugo mesto i prednost domaćeg terena, Hrvatima treba poraz "đetića". 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading